Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 9:09:58 μμ
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 09:28

Νέος Διάκονος στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς ιερούργησε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, όπου και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Γεωργίου (Χρυσοχοΐδη).

Πλαισιούμενος από Κληρικούς και Διακόνους, τόσο της τοπικής Μητροπόλεως, όσο και όμορων Ιερών Μητροπόλεων και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο νέος Διάκονος έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό της ακριτικής Μητροπόλεως προς δόξαν Θεού και του ευλογημένου Λαού του.

Τη συμμαρτυρία ανέγνωσε εμφανώς συγκινημένος ο πνευματικός πατέρας του νέου Διακόνου Ιερομόναχος Παν. Αρχιμ. Ευλόγιος Τσαλαπατάνης ενώ στις ευλογημένες αυτές στιγμές συμπροσευχήθηκε πλήθος ευλαβών πιστών.

Στην προσφώνησή του ο Μοναχός Γεώργιος εξέφρασε λόγους δοξολογίας προς τον Θεό για την ιερή αυτή στιγμή που εισέρχεται στα Άγια των Αγίων, ευχαρίστησε οφειλετικώς όλους όσοι συνετέλεσαν στην κατά Θεόν προκοπή του καθώς και τον Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο για την πατρική του αγάπη και τη ζεστή του αγκαλιά.

Στην αντιφώνησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, απευθυνόμενος στον π. Γεώργιο, τόνισε ότι βρίσκεται στο χώρο αποκαλύψεων του Θεού και ζητά την ευλογία της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στη ζωή του, με τη σκήνωση της χάριτος του πρώτο βαθμού της Ιερωσύνης.

Υπογράμμισε τις δύο βασικές κατευθύνσεις που έδωσε στο Ευαγγέλιο ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, για την προσευχή και την ελεημοσύνη, καλώντας να αυξήσει αυτά τα δύο στοιχεία τόσο για τον ίδιο, όσο και για το πλήρωμα της Εκκλησίας που θα διακονεί, επισημαίνοντας ότι η Ιερωσύνη θα πληρώσει την καρδία του καθ' ολοκληρίαν!

Μεταξύ των άλλων τον προέτρεψε να διακονεί με ταπείνωση και ασκητικό φρόνημα, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, αλλά με επίγνωση της ευθύνης και υπακοή, έτσι ώστε μέσα από την εγκράτεια να βιώνει την πληθωρική παρουσία του Θεού. 

Στο τέλος, άπαντες ευχήθηκαν στο νέο Διάκονο, αναφωνόντας την ευχή/ιαχή "Άξιος" για την ιερατική του πορεία που μόλις άρχισε!