Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:35:29 πμ
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 14:19

Νέος πεζόδρομος στην 25η Μαρτίου, με πλήρεις υποδομές

 Ξεκίνησαν τα έργα στην 25ης Μαρτίου με νέα δίκτυα φυσικού αερίου και οπτικών ινών και πλήρη ανακατασκευή του πεζόδρομου. Οι γκρίνιες των καταστηματαρχών και των περιοίκων περίσσεψαν όλο το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως η δημοτική αρχή αποδεικνύεται συνεπής στη δέσμευσή της να ανακατασκευάσει ολόκληρο τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
Θυμίζουμε ότι στα τέλη της Άνοιξης μια εκτεταμένη διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης «υπονόμευσε» τον πεζόδρομο καθώς λόγω της διαρροής μεγάλων ποσοτήτων νερού που παρέσυρε την άμμο, υποχώρησε ο πλακόστρωτος δρόμος  σε όλο σχεδόν το μήκος του από την 21ης Ιουνίου μέχρι τη Θεσσαλονίκης.
Τότε ο δήμος δεν θέλησε να προχωρήσει σε άμεση επισκευή του πεζόδρομου για δυο λόγους
Α. Έπρεπε ταυτόχρονα να κατασκευαστεί και το δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί ο πεζόδρομος
Β. Η δημοτική αρχή σεβάστηκε τον αγώνα τω υποψηφίων για είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και εν γένει των μαθητών που έδιναν σε λίγο εξετάσεις.
Έτσι επιλέχθηκε η προσωρινή λύση με την επίστρωση «τσιμέντου καθαριότητας» και με την είσοδο του Φθινοπώρου εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία.
Ήδη ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου και θα ακολουθήσει η κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών. Στην τελευταία φάση των έργων θα ανακατασκευαστεί σε όλο το μήκος και στο πλάτος του ο πεζόδρομος και μάλιστα εμπλουτισμένος και αναβαθμισμένος αισθητικά.
Τα έργα χρηματοδοτούνται με ίδιους πόρους του Δήμου Κιλκίς.