Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:56:55 μμ
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 08:03

Νίκη ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ των ΕΛΜΕ, της περιόδου 2008-2009 με την επικράτηση για άλλη μια φορά της ΔΑΚΕ ΔΕ. Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ Δ.Ε κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη ΠΑΣΚ.  Στο νομό Κιλκίς τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγκυρα 532, ΔΑΚΕ 197, ΠΑΣΚ 154, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 126, ΕΣΑΚ 55.


«Οι καθηγητές με τη ψήφο τους αποδοκίμασαν τις παρατάξεις που δημαγωγούν, εκμεταλλευόμενες τα υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο», αναφέρει η ΔΑΚΕ. «Υπερψήφισαν τη ΔΑΚΕ Δ.Ε για την υπεύθυνη στάση που ακολούθησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προτείνοντας λύσεις αλλά και καταγγέλλοντας όλες τις λανθασμένες αποφάσεις της Διοίκησης. Οι συνάδελφοι πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΝ υπεύθυνο συνδικαλιστικό λόγο, απαλλαγμένο από μικροκομματικές σκοπιμότητες. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ένα συνδικάτο που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά τους και δεν θα αντιπαρατίθεται στείρα με την εκάστοτε κυβέρνηση. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων, μας δίνει πρόσθετη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση της θέσης του εκπαιδευτικού.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Οικονομική αναβάθμιση του καθηγητή με τη ψήφιση ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.
- Αυτονομία των Λυκείων. Νέο σύστημα επιλογής φοιτητών για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Θεσμοθετημένη επιμόρφωση. Ίδρυση Διετούς Σχολής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.
- Σχολή Στελεχών για την Εκπαίδευση.
- Διασφάλιση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση».
ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΓΚΥΡΑ: 532
ΔΑΚΕ: 197
ΠΑΣΚ: 154
ΣΥΝΕΡΓ: 126
ΕΣΑΚ: 55
ΠΑΡΕΜΒ: 0
ΣΥΝ-ΠΑΡ: 0
ΑΛΛΟ: 0