Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 5:33:34 μμ
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:10

ΝΟΔΕ Κιλκίς : Ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ με μηδενικό έργο στο νομό

«Ανύπαρκτο», έτσι που να μην μπορεί να γίνει ενδελεχής κριτική σ' αυτό, χαρακτηρίζει το έργο του κυβερνώντος κόμματος σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο η νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή Κιλκίς της ΝΔ, σε ανακοίνωσή της για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πριν από μερικές ημέρες, στις 4.10.10, το ΠΑΣΟΚ έκλεισε έναν χρόνο στην διακυβέρνηση της χώρας.
Ένας χρόνος, που στο πρώτο ήμισύ του χαρακτηρίσθηκε από αδράνεια και έλλειψη μέτρων και στο δεύτερο από την καταστρεπτική πολιτική εφαρμογής του «Μνημονίου» με περικοπές, μεταξύ άλλων, μισθών, αύξηση της ανεργίας και ύφεση στην αγορά και την οικονομία.
Η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, ως τοπικός πολιτικός φορέας, πλην της γενικότερης πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, οφείλει να ασκεί τον αντιπολιτευτικό και κριτικό ρόλο της γιά τα τεκταινόμενα σε τοπικό επίπεδο.
Ένα  ρόλο, στον οποίο, όμως, δεν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε, καθώς τα πεπραγμένα και το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τον νομό μας στον έναν χρόνο της θητείας της είναι …μηδενικά!
Κανένα έργο, μεγάλο ή μικρό, δεν έχει ξεκινήσει, ενώ αντιστοίχως έχουν «παγώσει» όλα όσα ήταν σε εξέλιξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου αρδευτικού έργου της Αρτζάν-Αματόβου έχει ουσιαστικώς «παγώσει». Το ίδιο συμβαίνει με τα έργα οδοποιίας και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η παράδοση της γ' πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς «καρκινοβατεί». Γιά την συνέχιση του κλειστού κολυμβητηρίου ούτε λόγος, όπως και γιά μία σειρά από έργα σε δήμους, τα οποία «κόπηκαν» λόγω της γενικότερης υποχρηματοδοτήσεως των ΟΤΑ.
Δυστυχώς, γιά τον τόπο μας, το μόνο που «άνθισε» στον έναν αυτό χρόνο, πλην των επώδυνων επιπτώσεων από την εφαρμογή της πολιτικής του «Μνημονίου», ήταν οι ανέξοδες φραστικές αναφορές και υποσχέσεις, όπως αυτή της πρώην υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή την περασμένη Ανοιξη στον Εύρωπο γιά πληρωμή των επιδοτήσεων του 2009 στους παραγωγούς μέσω πολιτικής λύσης, η οποία, κατά την πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ, έμεινε στα λόγια.
Ελπίζουμε, ότι η κυβέρνηση γιά το επόμενο διάστημα θα αλλάξει «ρότα» και θα περάσει από την τακτική των λόγων, στην οποία μας έχουν συνηθίσει και οι τοπικοί πολιτικοί, κομματικοί και δημοτικοί της παράγοντες στην τακτική επίλυση των προβλημάτων και των έργων.
Και τούτο, διότι, ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, αυτό, που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες του νομού, είναι η προκοπή του.
Και χωρίς παρεμβάσεις με έργα υποδομής και ανάπτυξης κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό».