Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 7:21:22 πμ
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:37

Ο αγώνας συνεχίζεται

 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:
“Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές κυβερνητικές πολιτικές.
Η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων προχώρησε στην κατάθεση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Ένα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ως στόχο να ισοπεδώσει, όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους των Σιούφα και Ρέππα, δίχως να διασφαλίζει την βιωσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι βιώνουν την αναξιοκρατία και την αθέτηση των δεσμεύσεων, για νέο, αξιοκρατικό μισθολόγιο. (Η πολιτική της λιτότητας έχει μονιμοποιηθεί και βαθαίνει από χρόνο σε χρόνο).
Η εισοδηματική πολιτική στους εργαζόμενους στο Δημόσιο για το 2008, είναι το υπόβαθρο της αδιέξοδης κατάληξης και για τον Ιδιωτικό Τομέα, αφού παρέχει πολιτική υποστήριξη στην εργοδοσία.
Η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, εργασιακά,  κοινωνικά δικαιώματα, στην περιουσία των Ταμείων που είναι οι κόποι ζωής των εργαζομένων, η άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλλει τις νομοθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις της, έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη επίθεση που γίνεται σε βάρος του εισοδήματος, με μηδενικές αυξήσεις, με λιτότητα, ακρίβεια, αύξηση της φτώχειας, πενιχρές συντάξεις, με ανεργία, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Η Κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοινώνει με το νέο νομοσχέδιο μέτρα και προωθεί ρυθμίσεις για αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, ενοποίηση ταμείων με περιορισμό παροχών, περικοπή Βαρέων και Ανθυγιεινών, κατάργηση πρόωρων συντάξεων των γυναικών.
Οι εργαζόμενοι απαντούν με αγώνα για να βάλλον φραγμό στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.
Με δύναμη, με ενότητα και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας: Απεργούμε-Αγωνιζόμαστε-Διαδηλώνουμε και Διεκδικούμε: Να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
- Νέο μισθολόγιο 1300 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό στην Υ.Ε. κατηγορία, (ενσωμάτωση των επιδομάτων, εσωτερική σχέση 1:2, εξωτερική 1:3) και σύνδεση με τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ.
- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
- 35 έτη εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
- Διασφάλιση του δημόσιου καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
- Ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών, των οφειλών και των χρεών του κράτους προς τα ταμεία που ξεπερνούν τα 12,4 δις ευρώ, με περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.
- Υπολογισμός της σύνταξης στο 80% του τελευταίου μισθού.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Να σταματήσουν οι διακρίσεις μεταξύ  νέων και παλαιών ασφαλισμένων.
- Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα-  Ανθυγιεινά) και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
- Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
- Εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί, δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε θεατές των νέων αρνητικών εξελίξεων.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, συμπαραστέκεται στους πολυήμερους αγώνες των Ομοσπονδιών που δίνουν αυτό το διάστημα (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα μέσα από τα Σωματεία, διότι είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης απέναντι στη λαίλαπα που φέρει η κυβέρνηση εναντίον της κοινωνικής ασφάλισης.
Δεν έχουμε το δικαίωμα, να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, να υποθηκεύσει το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.
Ο αγώνας για το Ασφαλιστικό είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.
Η επιτυχία της απεργίας, η αντίσταση στις αντεργατικές πολιτικές και επιλογές της κυβέρνησης είναι υπόθεση και ευθύνη του κάθε εργαζόμενου”.