Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:34:05 πμ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:23

Ο δήμος Πολυκάστρου για το Εμπορευματικό

Συνάντηση με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό και Κώστα Κιλτίδη, είχε ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης στο Υπουργείο, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση της έκτασης των 800 στρεμμάτων επί της ΠΑΘΕ, για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου και δόθηκαν οι αναγκαίες οδηγίες στους αρμόδιους υπαλλήλους, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.

Παράλληλα, ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία «Διαδικασία Α.Ε.», ως συμβούλου υποστήριξης για την υλοποίηση του έργου «Ωρίμανση Μελετών και Διαδικασιών Προσέλκυσης Επενδυτών Διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου Κιλκίς του Δήμου Πολυκάστρου».
Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην πρώτη φάση του έργου, η εταιρεία θα προετοιμάσει Master Plan και σενάρια βιωσιμότητας, καθώς και τις διαδικασίες έγκρισης αλλά και επιτυχούς προσέλκυσης επενδυτών.
Στη δεύτερη φάση, θα υλοποιηθούν τα στάδια της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης, η υποστήριξη του Δήμου στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και στη διαδικασία αξιολογήσεων, στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους υποψηφίους αναδόχους και στην υπογραφή της σύμβασης.
Η υλοποίηση του έργου αυτού χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 130.000 ευρώ.

Έκταση
για Σχολεία
και Θέατρο
Ακόμη, ο δήμαρχος Πολυκάστρου επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη διεκδίκηση έκτασης 87 στρεμμάτων, που σήμερα κατέχει ο Στρατός, για τις ανάγκες ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη του Πολυκάστρου, λόγω και της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της.
Το αίτημα του Δήμου αντιμετωπίστηκε θετικά από τα στελέχη του ΓΕΣ και σύντομα θα προχωρήσει η διαδικασία. Ο Δήμος ζητά την έκταση των 87 στρεμμάτων που βρίσκεται πίσω από το Λύκειο Πολυκάστρου, προκειμένου να ανεγερθεί σ’ αυτήν το 2ο Γυμνάσιο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και ανοιχτό θέατρο για τις πολιτιστικές ανάγκες του Δήμου.

Ξεκινά
το ΚΕΠ
Τέλος, ο κ. Σμυδάκης επισκέφθηκε και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ξεκαθαρίσθηκε πως οι θέσεις που εγκρίνονται για το ΚΕΠ Πολυκάστρου είναι δύο, ενώ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμό του.
Ετσι, ο Δήμος ξεκινά τη διαμόρφωση του χώρου του ΚΕΠ, ώστε σύντομα να αρχίσει και η λειτουργία του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.