Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:36:26 πμ
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 09:26

Ο «δρόμος» οργώθηκε και ο δήμος Κιλκίς πνίγεται με τα ογκώδη απορρίμματα

Ο εργολάβος που ανέλαβε να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται τα ογκώδη αντικείμενα στα όρια του δήμου Κιλκίς επέλεξε ένα χώρο δίπλα στο Λόφο του Ηρώου της Μάχης του Κιλκίς.


Όπως είναι γνωστό, οι αντιδράσεις για το χώρο που επιλέχθηκε για να γίνεται η επεξεργασία των ογκωδών αντικειμένων ήταν και παραμένουν πολλές και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αντιδράσεις στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν έντονες, με τον εργολάβο και τους ιδιοκτήτες των χωραφιών να οδηγούνται στα Δικαστήρια του Κιλκίς.

Οι ενστάσεις, που εκφράστηκαν έντονα από τον τότε δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη, εστιάζονται στο γεγονός της γειτνίασης του χώρου με το τον Λόφο του Ηρώου, αλλά και το Υδροθεραπευτήριο που δημιουργεί στην ίδια περιοχή ο Σύλλογος "ΒηματίΖΩ".

Ο «δρόμος» που οδηγεί σήμερα στην «χωματερή» των ογκωδών ήταν και είναι χωράφι και ο ιδιοκτήτης το έχει οργώσει εδώ και ημέρες, προκαλώντας «έμφραγμα» στο δήμο του Κιλκίς. Μέρες τώρα δεν συγκεντρώνονται τα ογκώδη αντικείμενα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Κιλκίς, περιμένοντας τις αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα, με τον εργολάβο να ζητάει παράταση της λειτουργίας του "δρόμου", κάτι που ουσιαστικά το θέλει και ο Δήμος Κιλκίς.

Το ερώτημα βέβαια είναι, αν μπορεί μια τέτοια επένδυση να λειτουργεί με παρατάσεις μέσω ενός «δρόμου» που στην ουσία δεν υφίσταται.

 

Η Δικαστική εξέλιξη

Το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου τα Δικαστήρια του Κιλκίς έδωσαν στον εργολάβο παράταση μέχρι τις 22 Απριλίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη νέα παράταση που ζήτησε, κι έτσι το χωράφι θα ξαναγίνει δρόμος και ξεκινά εκ νέου η μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων. Αυτό δίνει μια προσωρινή ανάσα και στο δήμο Κιλκίς, όπου τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαν να μαζευτούν τα ογκώδη αντικείμενα από την πόλη και τα χωριά.

Πολυμέσα