Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:57:26 μμ
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 23:59

Ο Μπαλάσκας νέος Δήμαρχος Κιλκίς

kilkis


Το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και υπό το βάρος της συγκινησιακής φόρτισης οι δυο μονομάχοι των εκλογών σχολίασαν το αποτέλεσμα με έντονο τρόπο. Ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στους ενθουσιώδεις οπαδούς του που έσπευσαν από νωρίς το βράδυ να πανηγυρίσουν τόνισε ότι άντεξε στον βρώμικο πόλεμο που του ασκήθηκε και άντεξε χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των δημοτών του Κιλκίς.
Λίγη ώρα νωρίτερα τον επισκέφθηκε στο εκλογικό του κέντρο για να τον συγχαρεί ο κ. Τερζίδης με αντιπροσωπεία του συνδυασμού (Φωτιάδης, Σπίγκος, Παυλίδης)
Πριν την επίσκεψη και αποδοχή του αποτελέσματος ο κ. Τερζίδης μίλησε στους συγκεντρωμένους φίλους του μπροστά από το εκλογικό του κέντρο. Αναφέρθηκε στον πόλεμο που του έγινε από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και δήλωσε παρών στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Κιλκίς.
Αναφορικά με την έκβαση του αγώνα, είναι βέβαιο ότρι η σιγουριά που υπήρχε για την νίκη «ψαλίδισε» την  προσέλευση των φίλων του κ. Μπαλάσκα στις κάλπες και η νίκη του υπήρξε κατώτερη, ποσοστιαία, της αναμενόμενης. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η συσπείρωση που πέτυχε ο συνδυασμός Τερζίδη, υπό το φάσμα μιας ταπεινωτικής όπως προδιαγράφηκε από την πρώτη Κυριακή ήττας. Εντέλει ο κ. Τερζίδης κατόρθωσε να κοντύνει τη διαφορά του από τον κ. Μπαλάσκα από το «χαοτικό» 23% του α’ γύρου στις μείον 10 μονάδες.
Στα αξιοσημείωτα ότι η ο νυν και απερχόμενος Δήμαρχος κατέγραψε πρωτιές στους δυο από τους συνιστώντες δήμους (Κιλκίς και Χέρσου), ενώ στους υπόλοιπους πρώτευσε ο κ. Μπαλάσκας με τα προπύργιά του σε Μουριές, Πικρολίμνη και Κρούσια.

 

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα ανα εκλογικό τμήμα κάντε κλικ εδώ