Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 9:19:23 πμ
etpa
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 14:39

Ο Παύλος Τσαμαντουρίδης αναπαύεται στη γειτονιά των δικαίων

Συντάκτης:

Ένας ξεχωριστός Κιλκισιώτης, επιστήμονας και άνθρωπος ο Παύλος Τσαμαντουρίδης άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα 5 Ιουλίου, πλήρης ημερών.

Ο εκ Παλαιού Γυναικοκάστρου -στη γη του οποίου αναπαύεται πλέον-  μεταστάς μετά τις εγκύκλιους σπουδές του στο Κιλκίς φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και έλαβε το πτυχίο του γεωλόγου, αποκτώντας μάλιστα και τον τίτλο του δόκτωρα Γεωλογίας με ειδίκευση στην κοιτασματολογία.  

 

Άσκησε το επάγγελμα του γεωλόγου υπηρετώντας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στο ΙΓΜΕ το παράρτημα Θεσσαλονίκης το οποίο διηύθυνε για πολλά χρόνια. Από το 1982 έως το 1986 ήταν αναπληρωτής διευθυντής Μακεδονίας Θράκης κατά το διάστημα 1986-1990 ήταν γενικός διευθυντής Μακεδονίας Θράκης.

Ο πόντιος Παύλος Τσαμαντουρίδης, ο Παύλον τη Γαρά, όπως τον αποκαλούσαν  οι συγχωριανοί του, διακρίθηκε για την έφεσή του στα γράμματα και συνέγραψε βιβλία για την ιστορία του τόπου του και του Πόντου γενικότερα, ενώ δεκάδες ήταν και οι ανακοινώσεις του σε ειδικά περιοδικά στον επιστημονικό του τομέα.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε συγκίνηση στην τοπική κοινωνία επίλεκτο μέλος της οποίας ο Παύλος  διακρίθηκε και για την κοινωνική του προσφορά.

Άφησε πίσω τη σύζυγό του Αγγελική και δυο γιους,  τον γιατρό Γιάννη και τον γεωλόγο Χαράλαμπο Τσαμαντουρίδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.