Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:02:48 μμ
etpa
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 21:11

Ο Σύλλογος συνταξιούχων ΟΤΑ για τις αγωγές

Συντάκτης:

Αγαπητοί συνάδελφοι συνταξιούχοι των ΟΤΑ
Όπως γνωρίζετε δικαστικές αποφάσεις καθώς και αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, καθώς και την πλήρη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας.


Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε βομβαρδισμό και ως εκ τούτου πίεση από εκπομπές της τηλεόρασης καθώς και από δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κύρια από δικηγορικά γραφεία και εργατολόγους., για να κάνουμε αγωγές για την διεκδίκηση όλων των περικοπών.
Αυτό όπως ήταν επόμενο δημιούργησε άγχος, αγωνία για το εάν πρέπει να κάνουμε αγωγές και ερωτηματικά για το ποια πρέπει να είναι η στάση του Συλλόγου μας, για το εάν δηλαδή πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες.
Άποψή μας είναι ότι ήδη υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν και πρέπει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση να δρομολογήσει την επιστροφή των αναδρομικών από τα παρανόμως παρακρατηθέντα σε όλους, όπως έκανε και με άλλους κλάδους συνταξιούχων και πρέπει να πιέσουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Δεν καταλαβαίνουμε γιατί χρειάζονται και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Για να έχουν δουλειά τα δικηγορικά γραφεία;
Εξ άλλου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων, συνολικά και η κάθε μία μέσα από τις ιστοσελίδες τους δεν συνιστούν για κάτι τέτοιο.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα κανείς συνταξιούχος δεν πήρε ευρώ μόνο με δικαστικής απόφαση αλλά μόνο μετά από κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Παρ’ όλα αυτά επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη να πούμε, σε όσους θέλουν να κάνουν αγωγή μην κάνετε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων, θα βρίσκονται καθημερινά (10 έως 12 π.μ.) στα γραφεία αυτού του Συλλόγου (Τσιρογιάννη 8 Κιλκίς) μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αυτούς που θέλουν να κάνουν αγωγή.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κώστας Πινέλης
Τηλ. επικοινωνίας: 6974190696