espa pkm

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026, 9:37:34 μμ
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 19:35

Οι διαρροές αποδείχθηκαν ...μούφα. Παραμένει απλώς “κόκκινο” το Κιλκίς

Από το μεσημέρι σήμερα όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα εμφάνιζαν ως δεδομένη την ένταξη του Κιλκίς στο βαθύ κόκκινο, ως απόρροια ομόφωνης μάλιστα εισήγησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων προς  το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 

Καταγράψαμε ως οφείλαμε την πληροφορία αλλά συνάμα καταγράψαμε και όλα τα στοιχεία που δεν συνέτειναν  προς μια τέτοια  απόφαση, δοθέντος ότι  το Κιλκίς με τα μέχρι τότε αποτελέσματα, ήταν η Περιφερειακή Ενότητα με τον χαμηλότερο δείκτη μολύνσεων 14ημέρου ανά 100.000 πληθυσμού. Δηλαδή ο νομός με τα λιγότερα ενεργά κρούσματα στην ΠΚΜ. Και ζητούσαμε να δοθούν εξηγήσεις για μια τέτοια απόφαση, αν λαμβάνονταν.

Τελικά οι διαρροές αποδείχτηκαν …μούφα.  Πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, ενέταξε από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την Χαλκιδική μόνο στο βαθύ κόκκινο -η Θεσσαλονίκη είναι ενταγμένη από εβδομάδος- ενώ το Κιλκίς παραμένει  στο κόκκινο, με όσα επιπλέον μέτρα ανακοινώθηκαν για όλους τους νομούς, όπως η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πάντως, την ψυχρολουσία δεν την αποφύγαμε. Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα.