espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 6:17:53 μμ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:53

Οι Γερμανοί που αγαπάνε τον ελληνικό λαό και το Κιλκίς

Τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν στην επιφάνεια κι ανέδειξαν τα πολλά θετικά αλλά και τα πολλά αρνητικά της φυλής μας. Ένα από τα αρνητικά είναι και η αντίληψή μας, η άποψη που κυριαρχεί σε πολλούς, πως υπάρχει και μας κατατρέχει μια διεθνής συνωμοσιολογία. Κάποιοι έκαναν και πολιτική καριέρα με αυτό το… εφόδιο.


Φαντάζομαι θάχετε ακούσει τη βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση, πως όλοι στον πλανήτη συνωμοτούν για να εξαφανίσουν τη μοναδικότητα του έθνους μας, το πόσο ζηλεύουν όλοι οι άλλοι λαοί τον πολιτισμό και την ιστορία μας, την ίδια την ύπαρξή μας. Και φυσικά, λόγω της κρίσης, τα χρόνια αυτά πρωτοστατούν για την εξαφάνισή μας οι …κακοί Γερμανοί. Γιατί πάντα βολεύει να υπάρχει ένας εχθρός, κι αν δεν υπάρχει να τον εφευρίσκουμε!
Είναι οι ίδιοι …κακοί Γερμανοί που για δεκαετίες φιλοξένησαν και φιλοξενούν στη χώρα τους εκατομμύρια Ελληνες μετανάστες, που τους πρόσφεραν δουλειά με τους ίδιους μισθούς με αυτούς, ασφάλιση, μόρφωση για τα παιδιά τους (ακόμη και τη μητρική τους γλώσσα τα πρώτα χρόνια), διόλου ευκαταφρόνητη σύνταξη… Ως ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στο κύμα μετανάστευσης ενός ολόκληρου χωριού (Δροσάτο) σε Σουηδία και Γερμανία, βίωσα τα θετικά μηνύματα όσων επέστρεφαν από τις νέες και μακρινές αυτές χώρες για τους απλούς ανθρώπους που τους στήριζαν και τους αγκάλιαζαν στους τόπους δουλειάς και διαμονής τους. Ο,τι δηλαδή κάναμε και κάνουμε κι εμείς οι πολιτισμένοι και ξεχωριστοί άνθρωποι με τους μετανάστες στη δική μας χώρα, τους Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και πάει λέγοντας!
Γιατί τα επισημαίνω όλα αυτά; Γιατί το απόγευμα της Δευτέρας ένιωσα κάπως περίεργα, όταν ο αγαπητός φίλος Τάσος Ασβεστόπουλος, σπουδαγμένος ο ίδιος στη Γερμανία, μ’ ενημέρωσε πως ένας φίλος δικός του και του αδελφού του που ζει στη Γερμανία, θα έρθει στο Κιλκίς και θα παραδώσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς φάρμακα που συγκέντρωσε στη Γερμανία! Ζητήσαμε να απαθανατίσουμε το γεγονός και το απόγευμα της Δευτέρας βρεθήκαμε στο Κοινωνικό Φαρμακείο μαζί με τον αγαπητό ALFRED HENSSEN και τον Τ. Ασβεστόπουλο. Πιστός και φανατικός φίλος της Ελλάδας και των Ελλήνων ο αγαπητός ALFRED, παρέδωσε τα φάρμακά του για όσους αδύναμους κιλκισιώτες τα έχουν ανάγκη και ξαφνιάστηκε που είδε την κάμερά μας, αλλά χαμογέλασε.
Περισσότερο από τα φάρμακα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η χειρονομία του αγαπητού ALFRED, το ενδιαφέρον, η έγνοια και η αγάπη του για τους Ελληνες, για τα όσα περνά ο τόπος μας, που τον νοιάζεται ως δεύτερη πατρίδα. Για σκεφτείτε, ο ALFRED ήρθε από τη Γερμανία στο Κιλκίς, έμεινε σε ξενοδοχείο της πόλης, για να μπορέσει να παραδώσει τα φάρμακα που συγκέντρωσε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς.
Σ’ ευχαριστούμε ALFRED από τη Γερμανία…
Κώστας Τερζενίδης