Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 2:55:44 μμ
etpa
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 19:09

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Συντάκτης:

Αναρίθμητοι είναι οι υπουργοί που επισκέφθηκαν τη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς. Και πρωθυπουργοί συνάμα όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής. Υπηρεσιακοί παράγοντες, βουλευτές, νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, διάβολοι, τρίβολοι ων ουκ έστιν αριθμός. Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι.


Υποσχέσεις και δεσμεύσεις περί αμέριστης συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης και θα...θα... άκουσαν τόσα οι εκεί ιθύνοντες επενδυτές ώστε καλύψουν ολόκληρο τόμο.
Όλα αυτά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 αφ' όταν πρωτολειτούργησε η Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς στο Σταυροχώρι συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του μέχρι τότε αποκλειστικά αγροτικού ν. Κιλκίς.
Η οποία, παρότι πρότυπη και αυτοδιοικούμενη, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία και σε πείσμα όσων ομνύουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, παραμένει ύστερα από 35 χρόνια χωρίς σύνδεση με το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο! Αν και σχεδόν εφάπτεται (λίγες εκατοντάδες μέτρα τη χωρίζουν) με τα εν λόγω δυο δίκτυα.
Έτσι ήταν δίκαιη η έκρηξη της προέδρου της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Ευαγγελίας Μυλωνά και σε υψηλότερους τόνους του αντιπροέδρου της Χρήστου Πετρίδη κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας των εκεί επιχειρηματιών την περασμένη Τετάρτη. "Είναι ντροπή, εδώ και 20 χρόνια να διεκδικούμε τα ίδια πράγματα και κανείς να μην αποφασίζει να δώσει λύση, να τα υλοποιήσει για να βοηθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας..." είπε ο κ. Πετρίδης μετά την ομιλία της κ. Μυλωνά που ενημέρωσε για τις ενέργειες και τα διαβήματα προς τους "αρμόδιους" για τα δυο αυτά βασικά αιτήματα: Τη σύνδεση με το εθνικό οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Και συνάμα την λειτουργία ύστερα από άπειρες εξαγγελίες του Προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες ώστε να εξυπηρετηθεί και η ΒΙ.ΠΕ.
Κατόπιν αυτών αποκτούν δευτερεύουσα σημασία τα αιτήματα προς το Δήμο Κιλκίς. Σχετικά με τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού που βάσει του νέου νόμου δεν μπορεί να λειτουργεί εντός της ΒΙ.ΠΕ. και τη μείωση των ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας). "Δεν είναι εδώ ο Δήμαρχος, θα τα πούμε με το νέο δήμαρχο" ανέφερε η κ. Μυλωνά.
Κατά τα άλλα ισχύουν τα γνωστά: στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης και Μιχαλία Καραμισάκη και η δημοτική σύμβουλος Λένα Αναστασιάδου, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών του νομού.
Στοιχηματίζουμε ότι και του χρόνου τα ίδια θα λένε οι επιχειρηματίες, τα ίδια θα γράφουμε εμείς και θα διαβάζετε εσείς. Κόψτε το απόκομμα και ευχηθείτε να κάνουμε λάθος.