Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 10:48:54 μμ
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:31

ONE STOP SHOP και ενημέρωση από τον πρόεδρο

Η απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων, που έχει δρομολογηθεί  από το ΥΠΟΙΑΝ συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης:

Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η πλήρης εφαρμογή του γνωστού ONE STOP SHOP  που θα σημάνει την διαδικασία – εξπρές με την φιλοσοφία «Σε μια ημέρα με ένα βήμα». Αυτό σημαίνει ότι απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών στη χώρα μας, με ελαχιστοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται.
Η σωτήρια αυτή διαδικασία για τις νέες επιχειρήσεις καθώς και η εφαρμογή του Εμπορικού Μητρώου αναμένονται να δρομολογηθούν οριστικά από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν κωδικοποιημένες προτάσεις, οι οποίες και θα υποβληθούν στο Υπ. Οικονομίας για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Ακόμη αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% των συνδρομών των μελών, τα οποία δραστηριοποιούνται σε οικισμούς κάτω των 300 κατοίκων. Η ρύθμιση αυτή αφορά 500 επαγγελματίες- επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε 107 οικισμούς του νομού.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τονικίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις συναντήσεις που είχε με την Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Μ. Λιονή, την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και την Υπουργό Γεωργίας κ. Κ. Μπατζελή, καθώς και για την επιστολή που στάλθηκε στις επιχειρήσεις με την οποία ζητεί να μάθει τα απαιτητά οφειλών προς το Δημόσιο, ώστε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Παράλληλα βρίσκονται σε διαρκή παρακολούθηση και κατάθεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, οι προτάσεις του Επιμελητηρίου για τον προαστιακό και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου.
Ο κ. Τονικίδης διαβεβαίωσε επίσης το Δ.Σ. ότι διαρκής στόχος του Επιμελητηρίου είναι ο δραστικός περιορισμός του παραεμπορίου, καθώς και η εξάλειψη της οικονομικής αιμορραγίας του νομού προς τα καταστήματα και κυρίως τα καζίνο των όμορων βόρειων χωρών.
Η συνεδρίαση έκλεισε με την ενημέρωση του Σώματος για τις τρέχουσες προκηρύξεις των προγραμμάτων.