Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:34:22 μμ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007 10:06

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ «Όχι στην αύξηση των δημοτικών τελών» Ναι στο υπολογισμό τους από μηδενική βάση

Τα ανταποδοτικά τέλη αναφέρονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο για την καθαριότητα και δημόσιο φωτισμό, για κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες και αφορά το σύνολο του Δήμου Κιλκίς, δηλαδή πόλη- χωριά- οικισμούς αλλά και τη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Σταυροχωρίου.
«Η πρόταση της Δημοτικής αρχής είναι αύξηση σε ποσοστό 23,5% έναντι των ανταποδοτικών τελών του 2007 και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία. Η μείζον μειοψηφία της Δημοτικής ομάδας ¨ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ¨ καταψήφισε την νέα αύξηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Παύλου Πασσαλίδη.

«Η λογική της δημοτικής αρχής για γενναίες ετήσιες αυξήσεις έναντι των ανταποδοτικών τελών της προηγούμενης χρονιάς, δεν είναι σωστή, ούτε δίκαιη. Εμείς προτείνουμε να γίνει ο υπολογισμός του κόστους των ανταποδοτικών τελών από μηδενική βάση για όλες τις ελαστικές δαπάνες που είναι καύσιμα, ελαστικά, προμήθειες, ανταλλακτικά, εξοπλισμοί, κλπ.
Υποστηρίζομε σταθερά την άποψη της στενής παρακολούθησης των εξόδων σ΄ όλες της δαπάνες του δήμου και ιδιαίτερα αυτές που διαμορφώνουν τις τιμές για καθαριότητα, δημόσιο φωτισμό και το νερό, ως πρώτιστο μέλημα και καθήκον της δημοτικής αρχής.
Δεν είναι πλέον προς το συμφέρον των πολιτών η αντιγραφή της οικονομικής πολιτικής με τις αναίτιες ετήσιες αυξήσεις.
Γι΄ αυτό προτείνουμε τη βαθιά τομή στα ανταποδοτικά τέλη όπως και σε πολλά, πάρα πολλά θέματα της καθημερινότητας των δημοτών Κιλκίς. Στην προκειμένη περίπτωση αντί μεγάλη αύξηση, ενδεχομένως να προκύψει και μείωση αν εξετάσουμε το κόστος από μηδενική βάση για τις ανελαστικές δαπάνες, τις μεθόδους αποκομιδής απορριμμάτων, επανακαθορισμό των δρομολογίων που συνδέεται και με την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, την απόδοση των λαμπτήρων του δημόσιου φωτισμού, κ.α.
Η πρότασή μας είναι να γίνει αυτό από σήμερα για το 2009. Υπάρχει προς τούτο ικανό υπαλληλικό δυναμικό. Χρειάζεται πολιτική βούληση, την οποία θα πρέπει επιτέλους να επιδείξει η δημοτική αρχή Κιλκίς.
Ο συνδυασμός ¨ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ¨ καταψήφισε την αύξηση κατά 23,5% των ανταποδοτικών τελών, αλλά προτείνει ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο τρόπο, ώστε να υπάρχει δίκαιη οικονομική πολιτική του Δήμου».