Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:25:07 μμ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:52

ΟΧΙ σε αναγκαστικές συνενώσεις δήμων

Υπέρ των εθελούσιων συνενώσεων των δήμων τάσσεται ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρεται:

«Ο λόγος για τον οποίο ο Δήμαρχος Γαλλικού λέει όχι στις αναγκαστικές συνενώσεις στα πλαίσια της εφαρμογής του Καποδίστρια ΙΙ, δεν είναι άλλος από το ότι ο δήμος Γαλλικού σημειώνει ανοδική αναπτυξιακή τροχιά, με προοπτική μάλιστα, στην επομένη εικοσαετία να καταστεί ένας καθ’ όλα αυτοτελής και αυτοδύναμος δήμος.
Το πιο σημαντικό όμως, όπως υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρίδης, είναι ότι η δημιουργία μεγάλων σε έκταση, αλλά και πληθυσμό δήμων, θα έχει ως συνέπεια, οι νέες δημοτικές αρχές να απομακρύνονται από τους δημότες, και κατά συνέπεια από τις πραγματικές και καθημερινές τους ανάγκες. Πάνω σε αυτό, ο Δήμαρχος Γαλλικού εκφράζει τον φόβο του ότι οι υπηρεσίες των δημοτικών καταστημάτων θα μεταφερθούν στις πρωτεύουσες των δήμων, γεγονός που θα οδηγήσει στην ερήμωση της επαρχίας, και όχι στο ζητούμενο, δηλαδή στην αποκέντρωση.
Όσο για την απουσία του Δημάρχου από τη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) προ ημερών με θέμα τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρίδης και κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί επί του θέματος, καθότι παράλληλα με την σύσκεψη της ΤΕΔΚ συνεδρίαζε και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γαλλικού».