Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:59:41 μμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:32

Όχι σε στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών σε Πολύκαστρο

psomiadis


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ενδεχόμενο μετατροπής χρήσης των στρατοπέδων στα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και το Πολύκαστρο σε στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών στα στρατόπεδα που ερημώνουν λόγω της μετεγκατάστασης των μονάδων τους. Στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη μετεγκατάσταση στις τοπικές κοινωνίες, θα προστεθούν και νέα προβλήματα που όπως είναι αναμενόμενο θα έχει η διάχυση λαθρομεταναστών στην ελληνική επαρχία.
Σαφώς και πρέπει η ελληνική πολιτεία να λειτουργήσει με κριτήρια ανθρωπιστικά όσον αφορά στους λαθρομετανάστες και το κάνει ανέκαθεν, ωστόσο θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή και τους Έλληνες, τους ντόπιους, τις τοπικές κοινωνίες.
Εμείς δικαιωθήκαμε και όταν ήμασταν αντίθετοι στην εγκατάσταση κέντρων αποτοξίνωσης στα αστικά κέντρα. Αποδείχθηκε ότι εμείς ήμασταν πολύ πιο ειλικρινείς με το πρόβλημα των νέων παιδιών, αλλά σταθήκαμε στο πλευρό και των τοπικών κοινωνιών τις οποίες θα πρέπει να προστατεύουμε και να ενισχύουμε
Για όλα αυτά, λοιπόν, θα σταθούμε απέναντι σε μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τους Έλληνες φαντάρους με λαθρομετανάστες».