Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:20:48 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:20

Στην Πικρολίμνη ο Δ. Τερζίδης

Συντάκτης:

terzidisΕπίσκεψη στο Δήμο Πικρολίμνης πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Αυγούστου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης, παρουσία του αντιδημάρχου Νεολαίας και Οικισμών Κυριάκου Αναστασιάδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Πικρολίμνης Δημ. Σισμανίδη αναφέρθηκαν τα προβλήματα του δήμου, με  ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα του αποχετευτικού δικτύου και της ύδρευσης. Ποιοτικό πρόβλημα νερού, με τα σχετικά μεγέθη όμως κάτω των ορίων,  παρουσιάζουν οι οικισμοί Παλιού και Νέου Αγιονερίου, Άνω Αποστόλων και του Νέου Γυναικοκάστρου.

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:16

Μείωσε τη σπατάλη κέρδισε την αναγνώριση

Συντάκτης:
fraggidis2Ο Γιώργος Φραγγίδης ανέλαβε τη διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στις 6 Μαΐου 2010. Από τις πρώτες μέρες στόχος των δραστηριοτήτων του ήταν ο έλεγχος και η μείωση του κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου (προμήθειες, υλικά, υπηρεσίες), χωρίς καμμία υποβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, με γνώμονα την ορθολογική διαχείρηση, με την εξάλειψη της σπατάλης, τις συνεχείς διαπραγματεύσεις και τον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:54

Οι σπουδαστές περίσσεψαν το κτήριο δεν είναι έτοιμο

Συντάκτης:
teiΠλημμυρίζει με σπουδαστές ΤΕΙ το Κιλκίς καθώς για πρώη φορά φέτος ο αριθμός των επιτυχόντων στο τμήμα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στο Κιλκίς, ξεπέρασε τους 200 σπουδαστές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο τμήμα σχεδίασης πέτυχαν να εισαχθούν 202 σπουδαστές, από τους οποίους αναμένεται να εγγραφούν στη σχολή περίπου οι 120, δηλαδή το 60% όπως στατιστικά έχει αποδειχθεί από την 10ετή λειτουργία του παραρτήματος.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:39

Στο Δήμο Χέρσου ο Δημ. Τερζίδης

Συντάκτης:
terzidisΚατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο  του Χέρσου, παρουσία του αντιδημάρχου Νεολαίας και Οικισμών Δήμου Κιλκίς, κ. Κυρ. Αναστασιάδη και του προέδρου του Δ.Σ. Χέρσου κ. Κων/νο Πάταρα, συζητήθηκε όλο το εύρος των ζητημάτων που απασχολούν τον δήμο Χέρσου.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:36

Ο Δήμαρχος Γαλλικού Συγχαίρει τους επιτυχόντες

Συντάκτης:
theodoridisΜε την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα προς στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ:
Μόνο ένας στους τέσσερις μαθητές της γ’ τάξης των γενικών λυκείων του νομού δεν πέτυχε την εισαγωγή του σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο παιδείας. Σύμφωνα με στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η επιτυχία των μαθητών του νομού ανέρχεται ποσοστιαία στο 76,17% για τους μαθητές των γενικών λυκείων και στο 40% για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων (1ο και 20 Κιλκίς, Αξιούπολης)
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:28

Στρατιώτης κρεμάστηκε σε μονάδα του Κιλκίς

Συντάκτης:
Νέα τραγωδία έπληξε την Τετάρτη 25 Αυγούστου το Κιλκίς με θύμα ένα στρατιώτη που υπηρετούσε τη θητεία του στο στρατόπεδο Καμπάνη.  Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι « στις 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 04.40, ένας 19χρονος στρατιώτης Πεζικού, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα του Κιλκίς, βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του στρατοπέδου.
psifodeltioΟ Δήμος Κιλκίς δημιουργήθηκε από την συνένωση των Δήμων  Κιλκίς, Χέρσου, Δοϊράνης,  Μουριών, Κρουσσών, Πικρολίμνης και Γαλλικού. Ο νέος Δήμος Κιλκίς έχει πληθυσμό 56.336 έκταση 1.559.604 και 113 οικισμούς.
terzidisΕπίσκεψη στο Δήμο Δοϊράνης προκειμένου να ενημερωθεί για την αναπτυξιακή του πορεία, τα δρομολογημένα έργα και τα ζητήματα που τον απασχολούν, πραγματοποίησε  την Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης. Συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο Ισ. Μιχαηλίδη, ο κ. Τερζίδης έγινε δεκτός απ΄ τον ομόλογό του , Γ.Καλπακίδη, στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλπακίδης ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο Κιλκίς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ακριτικό δήμο του νομού μας, καθώς και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, να προωθήσει σημαντικά για την περιοχή έργα.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:05

Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Κιλκίς

Συντάκτης:
Από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ανακοινώθηκαν οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν  κατά  το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2010 – 2011   σε   όλα   τα   Δημόσια   ΙΕΚ της   χώρας.
Στο  Ι.Ε.Κ Κιλκίς    θα    λειτουργήσουν   οι   εξής   ειδικότητες: