Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 1:15:39 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Το ΚΕΕ Κιλκίς ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα  ενηλίκων  έχει ξεκινήσει. Τα ΚΕΕ είναι δομές της Γενικής Γραμματείας Δια Βιου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση» του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.- Ε.Σ.Π.Α.
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 20:10

Πνέει τα λοίσθια η οικονομία του Κιλκίς

Συντάκτης:
xrimaΗ αρχή έγινε στη δεκαετία του ’90  από μεταποιητές που αναζήτησαν την φθηνότερη εργασία σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Μαζί τους και οι καταναλωτές του Κιλκίς που αναζήτησαν στην φθηνότερη Βουλγαρία πρωτίστως και τη κατά τα άλλα «εχθρική» ΠΓΔΜ το συμφέρον τους μέσω των καλύτερων τιμών.
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 20:08

Λαμπρός ο εορτασμός των πολιούχων του Κιλκίς

Συντάκτης:

15_martiresΜε την ανάλογη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι πολιούχοι της πόλεως του Κιλκίς, Άγιοι ΠέντεκαιΔέκα Ιερομάρτυρες, με την παρουσία του ιερού κλήρου, πλήθους πιστών και των τοπικών αρχών του νομού. Την παραμονή της εορτής, 27 Νοεμβρίου, με κατάνυξη και ευλάβεια κλήρος και πιστοί υποδέχθηκαν το ιερό λείψανο του όσιου Γεώργιου Καρσλίδη, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δράμας.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 20:00

63η αιμοδοσία σε δύο δόσεις

Συντάκτης:
Μετο κλείσιμο του 21ου χρόνου λειτουργίας της “Τράπεζας αίματος” των Ακριτών Πολυκάστρου και για πρώτη φορά η αιμοδοσία του Νοεμβρίου (63η) πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις, η πρώτη έγινε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου όπως πάντα στο “Σπίτι του Πόντου” και η δεύτερη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στην “Στέγη Ανατολικορωμυλιωτών” της πόλης μας.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 22:05

Πρόδωσαν την Ελλάδα και τώρα ζητούν τα …ρέστα

Συντάκτης:
skopiaΟμαδική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ετοιμάζουν πολίτες της ΠΓΔΜ, γεννηθέντες στην Ελλάδα από την οποία αποχώρησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες κατά τη διάρκεια και με το τέλος του εμφυλίου πολέμου.  Οι προσφεύγοντες διεκδικούν την απόδοση της ακίνητης περιουσίας  που εγκατέλειψαν στην Ελλάδα, κυρίως οικήματα, οικόπεδα και χωράφια και την οποία τώρα κατέχουν τρίτα πρόσωπα ή παραμένουν ενδεχομένως αδιάθετα.
tedkΗ  Βιθλιοθήκη της ΤΕΔΚ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1992. Στην αρχή με δύο αυτοκίνητα (Κινητές Βιβλιοθήκες) και ελάχιστα βιβλία μόνο. Με την πάροδο των χρόνων και τη μετεγκατάσταση των γραφείων της ΤΕΔΚ, δημιουργήθηκε η σταθερή βιβλιοθήκη, η οποία στεγαζόταν στην οδό Λέκκα 1 στο κέντρο της πόλης.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:36

Το περιβάλλον ενώνει Πολύκαστρο - Γευγελή

Συντάκτης:
smidakisΜε τη συμβολική συμμετοχή του Δημάρχου Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη, του αντιδημάρχου Άγγελου Αναστασιάδη και του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Λάζαρου Παυλίδη, γιορτάσθηκε στο Γευγελή η "Ημέρα του δέντρου", κατά την οποία διοργανώνονται δενδροφυτεύσεις σε όλη τη γειτονική χώρα.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:33

Καλό ταξίδι Βλάση

Συντάκτης:
vlasisΈφυγε ο Βλάσης για ένα ταξίδι που δεν έχει επιστροφή. Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος. Έφυγε ένας πρόσκοπος και άφησε πίσω του φτωχότερη την προσκοπική μεγάλη μας παρέα, την προσκοπική οικογένεια. Άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς ,ακούραστος και πρόθυμος πάντα να βοηθήσει σε κάθε περίσταση τις προσκοπικές ομάδες, τηρώντας την υπόσχεση μας.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:32

Σεμινάριο αυτοεκτίμησης των μαθητών στο 2ο ΕΠΑΛ

Συντάκτης:
seminarioΤην Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, μετά την καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πενήντα καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ κάθισαν για μία ακόμη φορά στα «θρανία». Θέμα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η αυτοεκτίμηση των μαθητών μας, τρόποι και μέθοδοι ανάπτυξής της μέσα από την καθημερινή σχολική και όχι μόνο πρακτική.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:29

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία Ειρήνης

Συντάκτης:
«Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όλοι στη μάχη. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας στη συγκέντρωσή του, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 10.30π.μ., στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.