Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 9:50:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:49

Ξεσηκώνεται η Γουμένισσα

Συντάκτης:
papapanagiotouΗ πρώτη και ίσως μοναδική στο νομό αντίδραση για τη νέα χωροταξία των δήμων προέρχεται από τη Γουμένισσα. Η δημοτική αρχή  και οι φορείς της πόλης θεωρούν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών  εμπαίζει την πόλη και την ιστορία της με την πρότασή του, με την οποία έδρα του νέου ενιαίου δήμου της Παιονίας – Πολυκάστρου ορίζεται το  Πολύκαστρο. Και ως πρώτη μόνο αντίδραση προγραμματίζεται η διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρία το Σάββατο 8 Μαίου στην κεντρική πλατεία της όμορφης πόλης.
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:44

Κινητή ιατρική μονάδα στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
kiniti_monadaΠλήθος κάτοικων του Δήμου Γαλλικού εξυπηρετήθηκαν και φέτος κατά την διάρκεια των τεσσάρων επισκέψεων, από την Κινητή Ιατρική Μονάδα της 4ης Δ.Υ.ΠΕ. Μακεδονίας.Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δήμο Γαλλικού, από την Δευτέρα 19 Απριλίου έως την Παρασκευή 23, η  Κινητή Μονάδα φιλοξενήθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα Πεδινό, Ν. Σάντα και Γαλλικό, μετά από αίτημα του Δήμου Γαλλικού και στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί σε Δήμους και Οικισμούς απομακρυσμένων περιοχών.
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:40

Τι αλλάζει ο «Καλλικράτης»

Συντάκτης:
ragkousisΟι 910 Δήμοι και οι 124 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα συνενώνονται σε 333 Δήμους. Οι 57 Νομαρχίες και τα 19 Επαρχεία καταργούνται και αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες και οι 13 κρατικές Περιφέρειες αντικαθίσταται με τη σειρά τους από 7 αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Οι μισές θέσεις πολιτικού προσωπικού περικόπτονται. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης» που παρουσίασε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:02

Έπεσαν οι τόνοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Συντάκτης:
Γενικώς οι τόνοι κατέπεσαν τους τελευταίους μήνες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Οι εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου λειτουργούν καταπραϋντικά προς πολλές κατευθύνσεις και η ύφεση στις σχέσεις Συμπιλίδη – Νομάρχη είναι ορατή και δια απλής παρουσίας στις τελευταίες συνεδριάσεις του συμβουλίου.  
Τη Δευτέρα η συνεδρίαση διάρκεσε λιγότερο από δυο ώρες. Το σημαντικότερο θέμα ήταν η έγκριση της λειτουργίας ως λατομικού χώρου μιας έκτασης (ιδιόκτητης) 250 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Πευκοδάσους του Δήμου Πολυκάστρου.
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:02

Εργατική Πρωτομαγιά 2010

Συντάκτης:
Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς, διοργανώνουν τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Μαΐου, στις 10:30π.μ,. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στην Αξιούπολη.
"Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας ίσως στην δυσκολότερη περίοδο των μεταπολεμικών χρόνων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Το πρώτο Πανελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς, αντί να γίνει αφορμή συσπείρωσης και ενεργοποίησης όλων των φορέων του νομού, ώστε να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αναδειχθεί η πόλη και ο νομός μας, μετετράπη ήδη σε λόγο αντιπαράθεσης, άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας.
Σε επιστολή-διαμαρτυρία τους τρεις διακεκριμένοι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλουν:
1. Στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2010 θα γίνει το 47ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος στο Κιλκίς.
eettΑπό τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Ε. Συρίγο, λάβαμε απαντητική επιστολή που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κ. Ηλ. Αβραμίδη στο άρθρο του με τίτλο «Ευρυζωνικότητα και Αργυρόπουλη». Στην επιστολή αναφέρεται πως: «κ. Αβραμίδη, μεταξύ άλλων, αναφέρεστε στα εξής:«Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί μια λαθροχειρία από την πλευρά της ΕΕΤΤ, η οποία χρήζει διερεύνησης, μήπως κρύβει μια γενικευμένη απάτη. Στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ, στη διαθεσιμότητα γραμμών για τη σύνδεση σε γρήγορο διαδίκτυο, εάν δώσει κάποιος ένα αριθμό σταθερού τηλεφώνου της Αργυρούπολης θα λάβει θετική απάντηση. Αυτό «βλέπουν» και οι πάροχοι και σε πολλές περιπτώσεις υπόσχονται DSL σύνδεση, χωρίς αποτέλεσμα….».
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 22:01

Ανανέωση Υπόσχεσης από τους Προσκόπους

Συντάκτης:
proskopoiΠαραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, οι Πρόσκοποι του Κιλκίς ανανέωσαν την προσκοπική τους υπόσχεση, μπροστά στην ομώνυμη εκκλησία, στο Λόφο του Κιλκίς, τιμώντας παράλληλα τον προστάτη τους Άγιο. Φορώντας την επετειακή μαντίλα των 100 ετών της Προσκοπικής Κίνησης, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι ανανέωσαν την υπόσχεση τους, που υπενθυμίζει στον εαυτό τους αλλά και στους γύρω τους την ευθύνη που έχουν αναλάβει για την εκπλήρωση του καθήκοντός τους προς τον Θεό, την Πατρίδα, την οικογένεια, το συνάνθρωπο και την κοινωνία.
amoiridis«Επανέρχομαι στο θέμα του δανείου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αναφέρει σε επιστολή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παναγιώτης Αμοιρίδης, που συνδέεται με την αποπληρωμή των προμηθευτών του εξοπλισμού του και κύρια με την αποπληρωμή της επίπλωσης του νέου κτιρίου, καθώς προκειμένου να σχηματίσω πλήρη εικόνα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ζήτησα και έλαβα τα παρακάτω από το ΕΒΕ:
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 21:53

Άγγιξε την αυτοδυναμία η ΠΑΣΚ

Συντάκτης:
Σαρωτική νίκη της ΠΑΣΚ μηχανικών επιφύλαξαν οι κάλπες των μηχανικών που άνοιξαν την περασμένη Κυριακή για την εκλογή των οργάνων των μηχανικών του ΤΕΕ σε περιφερειακό επίπεδο Κ. Μακεδονίας και πανελλαδικά.
Για την εκλογή της πενταμελούς διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς  του ΤΕΕ καθώς και για την εκλογή των τριών αντιπροσώπων του νομού στην αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας η κάλπη του Κιλκίς έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα: