Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 4:34:30 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:55

Σκάνδαλο στο ΥΠΕΧΩΔΕ με «ουρά» στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο έκδοσης αδειών λειτουργίας μηχανημάτων έργων. Την υπόθεση διερευνά το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τη διακρίβωση πιθανού χρηματισμού πέντε υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αθήνα και ενός στο Κιλκίς.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:45

Εκπτωτική κάρτα τριτέκνων Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ:
1. ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ "ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ" 4% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
2. ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ" 4% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
3. ΤΟΡ FASHION" ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ.ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:44

Απογόρευση καύση των σιτοκαλαμιών

Συντάκτης:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται από την 1η Μαΐου μέχρι και 30 Ιουνίου και από 15 Οκτωβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, μόνο υπό προΰποθέσεις και συγκεκριμένα ύστερα από άδεια καύσης ατομική ή ομαδική, που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία μόνον κατά τις πρωινές ώρες και μέχρι την 12η μεσημβρινή και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται  αρμοδίως, είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση), κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου επί της οποίας θα αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται η αναγκαιότητα της καύσης, ώστε να λαμβάνονται από τους ίδιους τα προβλεπόμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέσα και μέτρα πυρασφάλειας προς αποφυγή του κινδύνου επέκτασης της πυρκαγιάς.

Αγάπη, Απόρριψη, Απογοήτευση, Απώλεια, Ζήλεια, Θυμός, Θλίψη, Μοναξιά, Ντροπή, Φόβος….Πρόκειται για συναισθήματα, που νιώθουμε καθημερινά στις σχέσεις μας με τους άλλους και τον εαυτό και μας «ταλαιπωρούν». Γιατί άραγε μας ταλαιπωρούν; Από την εμπειρία μας στις βιωματικές ομάδες (με γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, εθελοντές κ.ά.) που υλοποιούμε τα οχτώ χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ", παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μεγάλη δυσκολία να διαχειριστούν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.

Φέτος συμπληρώνονται 69 χρόνια από την μαύρη άνοιξη  του 1941. Από την μαύρη εκείνη ημέρα του Απρίλη που εδώ στα Αμάραντα κατά την διάρκεια της μάχης με τους Γερμανούς έχασαν τη ζωή τους 8 Έλληνες στρατιώτες και 3 Αμαραντιώτες. Με βαθιά συγκίνηση λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο ετήσιο μνημόσυνο και στην εκδήλωση εις μνήμη των πεσόντων. Των νέων, των γενναίων παλικαριών που δεν είχαν φανταστεί ότι θα γίνονταν ήρωες.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:19

Έλεγχος στην ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ

Συντάκτης:

Τη διενέργεια ελέγχου για την απόδοση ευθυνών, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μη τήρηση των υποχρεώσεων της Φαρμπετέξ στην υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Σοφίας Καλαντίδου.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:05

Τα ίδια προβλήματα σε ριπλέι ζητούν απάντηση-λύση

Συντάκτης:

Ακόμα κι απουσιάζαμε από την σύσκεψη και το διάλογο του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς θα ήταν ευχερέστατο να καταγράψουμε με ακρίβεια το περιεχόμενο του διάλογου αυτού. Τα ίδια χιλιοειπωμένα προβλήματα από τις γενικές συνελεύσεις γιατρών και λοιπών εργαζομένων, προβλήματα που τέθηκαν και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, προβλήματα που προκαλούν απογοήτευση και οργή και μόνο τα ακούει κάποιος, ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανήματα, υλικά, κτήρια, υποδομές και προπάντων υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:59

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Εν όψει των εορτών του Πάσχα στο Γηροκομείο Κιλκίς έγιναν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Στις 29/3/2010 Μεγάλη Δευτέρα ομάδα 12 περιθαλπόμενων με την συνοδεία της Διευθύντριας κ. Αναστασιάδου - Ορφανίδου Δέσποινας και της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τοπαλίδου Παρασκευής επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς για το Πασχαλινό Παζάρι διαφόρων πασχαλινών ειδών που κατασκεύασαν τα  ίδια τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και στήριξαν έτσι την όμορφη προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:53

Απαγόρευση αλιείας στα ποτάμια του νομού

Συντάκτης:

Την καθολική απαγόρευση αλιείας στον ποταμό Αξιό(τμήμα Ν. Κιλκίς),  στους παραποτάμους του, στα κανάλια Αρτζάν-Αιματόβου, στον ποταμό Γαλλικό με τους παραποτάμους του και γενικώς σε όλα τα γλυκά ύδατα του νομού μας, αποφάσισε ο νομάρχης Κιλκίς.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται:

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:46

KLEEMANN Design

Συντάκτης:

Η εταιρία KLEEMANN, η Νο 1 Εταιρία Ανελκυστήρων στην Ελλάδα, παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων KLEEMANN Design από το διεθνούς φήμης  βιομηχανικό σχεδιαστή κ .Ανδρέα Ζαπατίνα...