Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 3:53:36 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Εξαιρετικά χρήσιμη τόσο από πλευράς ενημέρωσης, όσο και επαφών μπορεί να χαρακτηρισθεί η αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στη Σουηδία. Ήταν ένα δεκαπενθήμερο πλήρες από πλευράς επισκέψεων, σεμιναρίων και επαφών με κύριο αντικείμενο τις μορφές ενέργειας που χρησιμοποιεί η ανεπτυγμένη χώρα του Βορρά. Οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν κρίνονται από τα μέλη της αποστολής ως πολύτιμες.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:34

Προστασία-Φύτευση-Αναψυχή

Συντάκτης:

Η 21η Μαρτίου γιορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και φυσικά εμείς όπως και κάθε άλλος πολίτης αυτού του πλανήτη μόνο θετικές σκέψεις διατυπώνουμε για τη σημασία των δασών στη ζωή μας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας με τις πανθομολογούμενες αρνητικές εξελίξεις στο περιβάλλον, αλλά και ο αγχώδης τρόπος ζωής μας οδηγεί στο μήνυμά μας για τα δάση μας: Προστασία – Φύτευση – Αναψυχή με κανόνες που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους με όρους αειφορίας.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:32

«Επί ξύλου κρεμάμενοι» 105 εργάτες της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ

Συντάκτης:

Η μεγαλύτερη εργατική τραγωδία από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης έπληξε από την περασμένη Παρασκευή το ν. Κιλκίς και συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στην βιομηχανία - βαφείο «ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ» έξω από το Γαλλικό. Η βιομηχανία σταμάτησε τη λειτουργία της και παρότι δεν ανακοίνωσε απολύσεις ή οριστική διακοπή της λειτουργίας της είναι διάχυτη η ανησυχία των 105 εργαζομένων ότι θα χάσουν τις δουλιές τους.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:29

Ναι σε δήμο τεσσάρων αλλά με έδρα την Αξιούπολη

Συντάκτης:

Την δημιουργία ενός νέου Δήμου, ο  οποίος θα περιλαμβάνει τους  σημερινούς Δήμους Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού, Πολυκάστρου και  την Κοινότητα Λιβαδίων και τους λόγους, για τους οποίους «δικαιούται  να έχει τον πρώτο λόγο στην  διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου  εν όψει των αλλαγών, που θα επιφέρει η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διοικητική μεταρρύθμιση δια του  γνωστού προγράμματος «Καλλικράτης»,  αποφάσισε ομοφώνως στην πρόσφατη  συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο  Αξιούπολης.

Η 21η Μάρτη καθιερώθηκε το 1977 από τον FAO (παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων και γεωργίας)  ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της ανθρωπότητας για τη σημασία των δασών, τους κινδύνους που τα απειλούν (πυρκαγιές, όξινη βροχή, αποδάσωση κλπ) τις συνέπειες από την καταστροφή τους και την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προστασία τους. Η μέρα αυτή συμπίπτει με την εαρινή ισημερία, την πρώτη ημέρα της άνοιξης και μας προκαλεί να βρεθούμε πιο κοντά στο δάσος, να το γνωρίσουμε, να το αγαπήσουμε…..

Οι έρευνες ήταν σε καλό δρόμο, γράφαμε στο ρεπορτάζ για την ιεροσυλία στο μοναστήρι του Οσίου Νικόδημου Πενταλόφου, όπου δυο άτομα έκλεψαν δυο τμήματα από το λείψανο του Οσίου Νικόδημου που εκτίθεται στο μοναστήρι.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:38

Διαδήλωσαν κατά της ένταξης στον ΟΑΕΕ

Συντάκτης:

Περισσότεροι από 50 πωλητές λαϊκών αγορών διαδήλωσαν χθες Δευτέρα την αντίθεσή τους στην ένταξή τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που προωθείται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με τα αυτοκίνητά τους οι πωλητές κατευθύνθηκαν στην Εφορία την οποία απέκλεισαν για λίγη ώρα και μέχρι να επιδώσουν το ψήφισμά τους στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα στη Νομαρχία.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:59

Πάμε μπροστά όταν υπάρχει συνέχεια

Συντάκτης:

Είδηση σε εγκαίνια κτηρίων συνήθως δεν υπάρχει. Τα εγκαίνια του κτηρίου της Νομαρχίας Κιλκίς δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, αν δεν παρίστατο ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Την είδηση λοιπόν την προανήγγειλε ο ίδιος όταν στην κατάληξη του χαιρετισμού του απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαλάσκα δήλωσε με νόημα: «Μαζί θα προχωρήσουμε». Μαζί στις εκλογές της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκήσης εννοείται στην Κεντρική Μακεδονία.

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:58

Ανέβηκε η στάθμη της Δοϊράνης

Συντάκτης:

Ευτυχώς φροντίζει ο Θεός και η φύση και η στάθμη της λίμνης Δοϊράνης ανέβηκε σημαντικά τη χρονιά που μας πέρασε. Οι βροχοπτώσεις ήταν σημαντικές και τα νερά της λίμνης σκέπασαν το διάστημα αυτό τις μικρές προβλήτες που είχαν διαμορφωθεί με χώμα και χαλίκι στην παραλία της, στις περιοχές του οικισμού Δοϊράνης και των Χιλίων Δένδρων, αχρηστεύοντας ουσιαστικά την οδική πρόσβαση προς τη λίμνη.

«Είμαστε το πλέον παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, από εμάς περιμένουν πολλοί…Και είμαστε διαθέσιμοι να μας αξιοποιήσουν…»
Ο Στράτος Ξηρουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς επικεφαλής σχεδόν σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου που μας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης δεν παραδοξολογούσε. Κι ας φάνταζε λίγο υπερβολική η εκτίμησή του. «Από εμάς περιμένουν από τη σύνταξή μας, ενίσχυση πολλοί. Κι εμείς έχουμε και χρόνο και πείρα και γνώσεις ώστε να βοηθήσουμε όπου και όποτε μας ζητηθεί» εξήγησε.