Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:29:36 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:01

Ευχές στον Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ

Συντάκτης:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ θα δεχθεί Συλλόγους και Σωματεία για κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τις παραμονές αυτών τις εξής ώρες: 11:30 έως 13:30. Θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή την ημέρα των Χριστουγέννων στην έδρα της Αρχιερατική Περιφέρειας Πολυανής (Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών), όπου και θα δεχθεί τις ευχές των Χριστιανών μας στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:00

Ενημερωτική ομιλία στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, το οποίο διδάσκονται οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και επειδή είναι αυτονόητο ότι οι μαθητές πρέπει όχι μόνο να κατακτούν τη γνώση θεωρητικά, αλλά και να την συνδέουν με την πρακτική πλευρά της, επισκέφθηκε το 3ο  Γυμνάσιο Κιλκίς, κατόπιν προσκλήσεως, την οποία ευγενώς απεδέχθη, ο Δικηγόρος  κ. Πέτρογλου Τριαντάφυλλος, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’  Γυμνασίου για την Δικαστική Λειτουργία.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:30

Επίσκεψη Μητροπολίτη στο δήμαρχο Χέρσου

Συντάκτης:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Χέρσου κ. Ανθρακίδη Χρήστο πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χέρσου κ.κ. Ποζίδης Νικόλαος και Παναγιωτίδης Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πάταρας Κωνσταντίνος και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής ιερέας κ. Παντελίδης Γεώργιος.

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πασσαλίδη. «Η φράση αυτή αποδίδει πλήρως τη λογική και το περιεχόμενο του απολογισμού της δημοτικής αρχής Κιλκίς για το 2008, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό έντυπο που μας διανεμήθηκε.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:12

Εκθεση ζωγραφικής για το Γαλλικό ποταμό

Συντάκτης:

Δουλεύοντας με τη φύση, εμπνεόμενοι από τη φύση, σχολιάζοντάς τη, γιατρεύοντάς τη... Αυτό ήταν, εν μέρει, το στοίχημα του 1ου Διεθνούς Περιβαλλοντικού Εικαστικού Συμποσίου «Zone Zero – Γαλλικός Ποταμός», που διοργανώθηκε τον Μάη στο Αθλητικό Κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ, στον Αγ. Παντελεήμονα Κιλκίς, από την εικαστική ομάδα «TeeToTuM» σε συνεργασία με το κέντρο τεχνών «World Art Delft» της Ολλανδίας.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 10:09

Δήμος Παιονίας με έδρα τη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Για λόγους γεωγραφικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς ενόψει του Καποδίστρια 2 ζητούμε να συγκροτηθεί ο Δήμος Παιονίας με τη συνένωση των τριών σήμερα δήμων Γομμένισσας, Αξιούπολης και Ευρωπού με έδρα τη Γουμένισσα. Αυτή ήταν η ομόφωνη θέση που εξέφρασαν στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου άπαντες οι ομιλητές και οι παρεστώτες πολιτικοί άνδρες του νομού.

Με απόφαση του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί από αρχές Δεκεμβρίου αυτόνομη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος στο δήμο Πολυκάστρου, προσδίδοντας έτσι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του νομού Κιλκίς.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:32

Σύσκεψη δημάρχων για εγκληματικότητα

Συντάκτης:

Τα κρούσματα εγκληματικότητας και τα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας στις περιοχές των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν σε σύσκεψη δημάρχων υπό τον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια που έγινε στη Θέρμη.

Ενώ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας δεσμεύεται ότι θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, οι αγρότες του Κιλκίς συνεχίζουν και κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους. Μετά την πορεία της Πέμπτης, χθες Παρασκευή έμειναν στον κόμβο της εισόδου του Κιλκίς όπου κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 13.οο μοίρασαν γάλα.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:12

Ορκίσθηκαν 37 απόφοιτοι του ΤΕΙ

Συντάκτης:

Με μια πανηγυρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς ορκίσθηκαν 37 απόφοιτοι του ΤΕΙ Κιλκίς, ολοκληρώνοντας έτσι την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση στο Κιλκίς, με την ελπίδα να έχουν μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Η όγδοη ορκωμοσία του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας συνοδεύτηκε με ταυτόχρονη εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στην γεμάτη από τους φοιτητές και τους γονείς τους αίθουσα του Συνεδριακού.