Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 4:55:22 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:37

Τα μαθηματικά μυαλά του Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Σάββατο το απόγευμα βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Κιλκίς 78 μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού από διάφορα σχολεία του νομού, που πρώτευσαν στον μαθηματικό διαγωνισμό "παιχνίδι και μαθηματικά" και τρείς μαθητές της Β΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:36

Έναρξη Νέων τμημάτων Braille

Συντάκτης:

Το τμήμα ΠΕ της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Κεντρικής Μακεδονίας (Φορέα Πιστοποιημένο με το με αριθμ. πρωτ. 146680/Γ6 /25/11/2009 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ) ξεκινά τα μαθήματα των Νέων τμημάτων γραφής braille. Το πρώτο μάθημα θα γίνει 5 και 6 Δεκεμβρίου στο πρώτο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:35

Με ελπίδες διάκρισης ο Παναγιώτης Βαϊτσούδης

Συντάκτης:

Με αισιοδοξία για την επιτυχία μιας διάκρισης αναχωρεί για την Ντόχα του Κατάρ ο πρωταθλητής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Βαϊτσούδης. Παρά την ελλειπή προετοιμασία του, εξαιτίας των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων του,  ο Βαϊτσούδης είναι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και διαθέτει πλέον και την εμπειρία μεγάλων αγώνων για να ανταποκριθεί στον στόχο του, που είναι πρώτα η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Πάντως, η αποστολή του είναι δύσκολη αφού πέρα από τους πολύ ισχυρούς αντιπάλους θα έχει να ξεπεράσει και τις κλιματολογικές συνθήκες  (στο Κατάρ είναι καλοκαίρι αυτή την περίοδο).

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:34

Δράση ορειβατών

Συντάκτης:

Το σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου 2010  ο Σύλλογος Ορειβατών Κιλκίς προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στο Πήλιο, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Πορταριά.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή προγραμματίζεται η κοπή της πίτας του Συλλόγου. Λόγω της καλύτερης οργάνωσής της, θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, καθώς είναι απαραίτητο να γίνουν κρατήσεις στο ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Κιλκίς συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της 30ης Νοεμβρίου διεκδικώντας τα γνωστά αιτήματά τους που αναφέρονται κυρίως στην οικονομική κάλυψη των εφημεριών τους και στα τεράστια κενά προσωπικού. Παράλληλα οι γιατροί δηλώνουν ότι θα απέχουν από προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία (πλην των εξετάσεων της γρίπης) από τις 26 Νοεμβρίου.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:15

Χριστούγεννα στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2009 και Πρωτοχρονιάς 2010 ανακοίνωσε το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, που έχει ως εξής:
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009. 18:30.  Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου. (Αίθουσα Θεάτρου Δ.Κ.Π.& Π.)
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Πολυκάστρου και τις Χορωδίες (παιδική-ενηλίκων)  Δήμου Πολυκάστρου, την Χορωδία του  Συλλόγου Ανατιολικορωμυλιωτών και τη Χορωδία του  Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου. (Πλατεία Ελευθερίας).

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Συντάκτης:

Το παρόν στον αγώνα  για την ενημέρωση στην πρόληψη της νέας γρίπης έδωσε και ο δήμος Γαλλικού. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον νέο ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1, ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε  τέσσερεις ενημερωτικές συναντήσεις, στα δ.δ. Πεδινού, Γαλλικού, Ν. Σάντας και Καμπάνη, με θέμα: «Τι νεώτερο για την νέα γρίπη;».

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:20

Επιμόρφωση νηπιαγωγών

Συντάκτης:

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των Νηπιαγωγών του Ν. Κιλκίς, η σχολική χρονιά 2009 -2010, έχει ως αντικείμενο διερεύνησης, τον Άξονα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργία και Έκφραση». Για το σκοπό αυτό οργανώθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντία Μούρτζιου Αβραμίδου, δύο Ημερίδες.

Ενας κόσμος πραγματικής δημιουργίας και χαράς εκτίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά των παιδιών με τα ειδικά χαρίσματα. Είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα –και όχι μόνο- δώρα, που ετοίμασαν μόνα τους τα παιδιά στα διάφορα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κ.Κ.Σ. και σας τα προσφέρουν με συμβολικό τίμημα και πολύ αγάπη.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:16

O ρατσισμός και η ξενοφοβία στο εκπαιδευτικό σύστημα

Συντάκτης:

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού πολυσυνεδρίου «ΜΟΝΕΥ & SHOW», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.00΄, στην αίθουσα «ΑΦΙΣΙΟΝΑΔΟ» του ξενοδοχείου ΗΥΑΤΤ REGENCY ημερίδα με θέμα: