Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 8:01:39 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κύριος Δημήτριος, ανακοινώνει ότι η χειροτονία σε επίσκοπο του εψηφισμένου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου αρχιμανδρίτου π. Εμμανουήλ Σιγάλα θα τελεσθεί το Σάββατο το πρωί, στις 17 Οκτωβρίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, (που βρίσκεται επί της οδού Σκουφά 34 Κολωνάκι), υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, χοροστατούντος του Προέδρου Αυτής Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου κυρίου Ιερωνύμου.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:27

Εντυπωσίασαν οι “Μικροί” του ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς  που συμμετείχε στην 5η Πανελλήνια  συνάντηση Νεότητας στίβου που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος  Ιωαννίνων στα Ιωάννινα και στην οποία πήραν ακόμη μέρος , μετά από πρόσκληση, εννέα ακόμη σωματεία από όλη την Ελλάδα. Η αθλητική συνάντηση αφορούσε αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1996-1997 και 1998-1999, δηλαδή ΠΠ-ΠΚ Β' και ΜΙΝΙ και έχουν δελτίο αθλητή ΣΕΓΑΣ.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:26

Πεζοπορία Συλλόγου Γυναικών Πεδινού

Συντάκτης:

Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Γαλλικού για την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο ήταν μόνο η αρχή. Με οδηγό την αγάπη για την άσκηση, ο Σύλλογος Γυναικών Πεδινού, το απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου,  διοργάνωσε πεζοπορία. Πλήθος γυναικών, κάθε ηλικίας, ακολούθησαν μια διαδρομή 2χλμ, από το Πολιτιστικό Κέντρο έως το Δασύλλιο Πεδινού.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:25

Κατ' αρχήν συμφωνία για σύγκληση της ΕΦΕΕ

Συντάκτης:

Μετά από χρόνια αδράνειας και απαξίωσης της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), υπήρξε κατ'αρχήν συμφωνία από τις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΣΠ ΠΚΣ, και ΑΡ.ΕΝ που πρόσκεινται αντιστοίχως στις νεολαίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεκινήσει η διαδικασία σύγκλησης του ανώτατου οργάνου του φοιτητικού συνδικαλιστικού κινήματος. Διαφώνησαν οι εκπρόσωποι της ΕΑΑΚ (Αριστεριστών) που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως, να ακυρώσουν την απόφαση.

Σε εποχή που το Έθνος μας και η Εκκλησία έχουν ανάγκη αγωνιστών, θέλησε ο Θεός να πάρει κοντά Του τον άοκνο αγωνιστή, τον ταπεινό εργάτη, το φιλεύσπλαχνο και άκακο πνευματικό Πατέρα, το δεξιό οιακοστρόφο της ακριτικής Εκκλησίας του Κιλκίς, ο οποίος με απέραντη αγάπη και ανείπωτη ευγένεια «ηγίασεν, εδόξασεν, εδίδαξεν βοάν» την αλήθεια της ορθόδοξης πίστης μας.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:17

Μπορούσε περισσότερο

Συντάκτης:

Την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Κιλκισιακός, ο οποίος αρκέστηκε στο 1-0 επί του ΠΑΟ Διοικητηρίου, ενώ μπορούσε να διευρύνει το σκορ της νίκης περισσότερο. Μπορεί βέβαια  να μην πέτυχε αρκετά γκολ αλλά τουλάχιστον αποζημίωσε με τη νίκη του τους εκατοντάδες Κιλκισιώτες που γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου.

Ο συμπατριώτης μας Κώστας Χαμουρούδης, ο βετεράνος πρωταθλητής του στίβου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στον ΓΑΣ Κιλκίς, θα αγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Βετεράνων Αθλητών που διεξάγεται  από τις 10 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, και στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 29.000 βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα σπορ.

Το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο  αρχιμανδρίτης  Εμμανουήλ Σιγάλας εκλέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκίς. Παρά το γεγονός ότι φαβορί για τη χηρεύουσα θέση του μακαριστού Αποστόλου εθεωρείτο ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τασσιάς, πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και προστατευόμενος του μητροπολίτη Άνθιμου, στη σχετική ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο η εκλογή του νέου μητροπολίτη Εμμανουήλ Σιγάλα έγινε με την τεράστια πλειοψηφία των 47 ψήφων έναντι 19 που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Ι. Τασσιάς.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:05

Ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Συντάκτης:

Ολο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι ανησυχίες του κόσμου και των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας της νέας γρίπης των χοίρων. Η σύγχυση που προκαλείται από ανεύθυνες πληροφορίες και το κλίμα  πανικού το οποίο αναπαράγεται πολλές φορές από τα ΜΜΕ, είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής η οποία πιθανόν να προσβάλει μεγάλο αριθμό πολιτών.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:04

Η νίκη τους γύρισε την πλάτη

Συντάκτης:

Φαίνεται ότι η νίκη δεν θέλει τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός, ο Εθνικός να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και στο τέλος να φεύγει ηττημένος από το γήπεδο. Αυτό το σκηνικό έζησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Αριδαίας, όπου ο τοπικός Αλμωπός κατάφερε και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι αλλά ο Αλμωπός «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή.