Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:28:14 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:02

Επιτέλους, και με …βούλα Παραμεθόριος ο νομός

Συντάκτης:

Το αυτονόητο …θριάμβευσε και ο ν. Κιλκίς εντάσσεται στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών. Ύστερα από 14 μήνες από τη δέσμευση του Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου και μετά την ατελέσφορη προσπάθεια να ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς τον Οκτώβριο του 2007, οι αγώνες των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων του νομού να εξομοιωθούν με τους συναδέλφους τους άλλων παραμεθόριων περιοχών δικαιώνονται.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:01

Αποφάσεις στο ΤΟ.ΣΥ.Ν Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου συνήλθε σε συνεδρίαση  το Δ.Σ του ΤΟΣΥΝ Κιλκίς όπου και αποφασίστηκαν τα εξής:

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:00

Εγινε ο τσιμενταύλακας μέχρι το διαχωριστή

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές η κατασκευή του τσιμενταύλακα που οδηγεί μέχρι το διαχωριστή των πηγών του ρέματος Αγίας Παρασκευής-Καστανούσας, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μουριών, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του δήμου, αφού ελαχιστοποιεί τις απώλειες νερού κατά τη μεταφορά του.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:03

Δυο τάσεις και μια …ανακούφιση

Συντάκτης:

Η αναβολή και η μετάθεση της υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους αυτοδιοικητικούς του νομού. Δυο είναι οι κυρίαρχες τάσεις όπου απεικονίζονται άλλωστε και οι κοινές πολιτικές θέσεις των εκφραστών τους.
Οι δήμαρχοι που κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται επιφυλακτικά και συγκρατούν από τις εξελίξεις τη κυβερνητική βούληση ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση, άσχετα αν λόγω  οικονομικής κρίσης είναι αναγκαία η ολιγόμηνη αναβολή της.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:02

Επιχορήγηση ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες

Συντάκτης:

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα», που κατήρτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη, με στόχο την προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που καταρτίζει ο ΟΑΕΔ μέσα στο 2008 και απευθύνεται σε 3.000 Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, και να πλαισιώσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «ένταξη του Ν. Κιλκίς στις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. στη Θεσ/νίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).

Με τις νέες μεταγραφές και τη σοβαρότητα που οργανώνεται η παρουσία της ομάδας των Κρουσίων του Αγ. Αντωνίου στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανοίγονται ορίζοντες επιτυχιών με στόχο την διάκριση στις τρεις πρώτες θέσεις της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς.
Τόσο ο πρόεδρος Ανέστης Σεφερίδης όσο και ο προπονητής Παύλος Πράσινος –γυμναστής στο επάγγελμα-  με τους άξιους ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι του χωριού πιστεύουν για υψηλότερα σκαλοπάτια αφού όλη  η ομάδα είναι  αποφασισμένη να αγωνισθεί για τον Άγιο Αντώνιο.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:40

Εγκλωβισμένοι... οι Έλληνες των Σκοπίων

Συντάκτης:

...Στην Ελληνική “Πρεσβεία” στα Σκόπια δεν του άνοιξαν καν την πόρτα! του μίλησαν ψυχρά και ξερά από το θυροτηλέφωνο, λέγοντας του: “Η Ελλάδα (κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμιά ελληνική μειονότητα στα Σκόπια”.1

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:39

«Κραυγή» αγωνίας από τη διοίκηση του Κιλκισιακού

Συντάκτης:

Μπορεί ο Κιλκισιακός να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής βρισκόμενος στην πρώτη θέση, αλλά για να πετύχει την άνοδο στην Γ’ Εθνική εξαρτάται από όλους τους κιλκισιώτες, τους φιλάθλους και τους φορείς. Και πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η διοίκηση της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. κάνοντας έκκληση σε όλους να στηρίξουν την ομάδα, ηθικά και οικονομικά.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:28

Δασοτουρισμός με 40 χώρους δασικής αναψυχής στο Πάικο

Συντάκτης:

Τη συμβολή του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη στην άμεση χρηματοδότηση των έργων με τα οποία υλοποιήθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δασοτουριστικής ανάπτυξης του Πάικου  εξαίρει το δασαρχείο Γουμένιοσσας και ο δασάρχης Αντώνης Τζάκος με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την εκεί επίσκεψη του κ. Κιλτίδη, όταν εγκαινίασε το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και περιηγήθηκε τα έργα.