Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:09:46 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Το Τελωνείο Ευζώνων στο α’ εξάμηνο του 2009 και μετά από συστηματικές προσπάθειες της Διεύθυνσης και των υπαλλήλων του, προχώρησε στην εντατικοποίηση των ελέγχων του, κυρίως σε σχέση με τν διακίνηση των εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες (χώρες εκτός Ε.Ε.), με σκοπό την προστασία των Ελλήνων επαγγελματιών και εργαζομένων στον κλάδο της διακίνησης εμπορευμάτων και κατ’ επέκταση την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς  ενημερώνει όλα τα μέλη του, για την δυνατότητα διενέργειας 10ημέρου προσφορών, πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. «Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν.3769/2009 ΦΕΚ 105-τεύχος Α’, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διενεργήσουν ένα δεκαήμερο προσφορών από σήμερα μέχρι και την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων, ήτοι έως τις 14 Ιουλίου 2009.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:08

Μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Συντάκτης:

Βραδιά με εκπλήξεις είχαμε στο πανέμορφο  θεατράκι, στο άλσος Ευρωπού, στο Μοναστηράκι.
Οι συνεργασίες φαίνεται πως έχουν να δώσουν πολλά και σπουδαία. Καλλιτέχνες, μικροί αλλά σπουδαίοι, μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου σε ρόλους, μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού πρωταγωνιστές, με μπουζούκια, κιθάρες, τύμπανα και πλήκτρα, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:38

ΠΟΝΤΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ : Ταξίδι στην ιστορία…

Συντάκτης:

Το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου 2009 αποτέλεσε σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας, όταν το φιλόξενο νησί του Ιονίου φιλοξένησε εκπροσώπους του Ποντιακού Ελληνισμού από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στόχος να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό και μαζί με τους Λευκαδίτες να τιμήσουν την Ιστορική Μνήμη και τις μεγάλες αξίες της Ελληνικής Πολιτιστικής παράδοσης.

Έχουν βάση τα δημοσιεύματα για υποδοχή λαθρομεταναστών σε κέντρα υποδοχής στο Κιλκίς; ρωτήθηκε από τον κ. Γ. Φραγγίδη ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου. Κι ο κ. Μπαλάσκας επανέλαβε όσα σε επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχίας  διαλαμβάνονταν: ότι δηλαδή επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Άμυνας και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση - δέσμευση ότι δεν υπάρχουν στο ν. Κιλκίς κατάλληλα στρατόπεδα για την φιλοξενία λαθρομεταναστών.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:32

Μείωση ειδικού φόρου 2% και 5%

Συντάκτης:

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει ότι με τον νόμο 3756/2009 τίθεται τέρμα στην φορολογία σε ποσοστό 2% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Ήδη, οι δήμοι της χώρας έχουν αναπροσαρμόσει το προς είσπραξη ποσοστό στο 0.5%, όπως ρητά αναφέρει ο νέος νόμος και όπως επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους είχε ζητήσει το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:31

Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς συγκεντρώνει μεταβροχικά

Συντάκτης:

Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 έως και το πέρας του αλωνισμού στο πλαίσιο της συγκέντρωσης σιτηρών εσοδείας 2009 για λογαριασμό παραγωγών θα παραλαμβάνει σιτάρια ως “Μεταβροχικά”, στα εξής σημεία-αποθήκες της:
- Κεντρική αποθήκη Κρηστώνης
- Αποθήκη συγκροτήματος Καλλίνδριας
- Αθοπήκες Τερπύλλου
- Αποθήκη Γερακαριού

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:30

Μοχλός ανάπτυξης η Αναπτυξιακή

Συντάκτης:

Τη μακρόχρονη συμβολή της Αναπτυξιακής Κιλκίς στην τοπική ανάπτυξη του νομού μας εκθείασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης χαιρετίζοντας, την περασμένη Παρασκευή, στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος Leader, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο «Κτήμα των Ευχών».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζος παρέστη στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δάφνης Νιάκα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Καρατάσιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Μουριών κ. Αργυρόπουλος Σάββας, ο Δήμαρχος Χέρσου κ. Ανθρακίδης Χρήστος, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όμορων νομών, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 15:28

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Καμπάνη

Συντάκτης:

Τη μνήμη του Συνταγματάρχη Αντώνιου Καμπάνη και την ηρωική θυσία του στη μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς τίμησε το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, με λαμπρότητα στο μνημόσυνο που τελέσθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο δημοτικό πάρκο όπου βρίσκεται η προτομή του Συνταγματάρχη, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, αναφορά στον Συνταγματάρχη Καμπάνη και στις συνθήκες θανάτου του ενώ  τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε η Φιλόλογος και Γραμματέα του Μ.Π.Σ. Καμπάνη, κ. Φιλιππίδου Χριστίνα.