Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 4:21:09 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θεόφιλος Γουλτίδης, καθηγητής του σχολείου.
Το θέατρο πάντα με συνεπαίρνει, με καθηλώνει. Το ίδιο  ένιωσα εκείνη την Τρίτη, βλέποντας τους μαθητές μας να υποδύονται ρόλους πρωτόγνωρους για εκείνους και γνωρίζοντας ότι «κουβαλούσαν» αυτό το διάστημα το φόρτο των εξετάσεων.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην Αθήνα ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας και βουλευτής του Κιλκίς, Γ. Φλωρίδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Ο κ. Φλωρίδης δήλωσε:
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, είμαστε βέβαιοι ότι απ’ την κυβέρνηση θ’ ακούσουμε τα συνηθισμένα ευχολόγια. Όμως η πραγματικότητα της τελευταίας 5ετίας, είναι εξαιρετικά αρνητική. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, επειδή η κυβέρνηση εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στον σημαντικό αυτόν τομέα που αφορά όλη την κοινωνία.

Με αφορμή ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και  πληροφορίες που διαχέονται εσφαλμένα, σχετικά με τη διαχείριση της παραγωγής του συμπύρηνου (βιομηχανικού) ροδάκινου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι συζητήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος ξεκίνησαν για πρώτη φορά προ τριμήνου. Μέσα στον τελευταίο μήνα και κατόπιν εντολής του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ανέλαβα το χειρισμό του και προκάλεσα επανειλημμένες συναντήσεις με εξαντλητικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Απολογισμό των αναπτυξιακών έργων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ο νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Γιώργο Γεωργαντά, και τους νομαρχιακούς συμβούλους, καταγράφοντας εβδομήντα συνολικά έργα.

Αφού η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ κωφεύουν στην φωνή της λογικής, της οικονομίας και του καθαρότερου περιβάλλοντος, η ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ προσφεύγει στον Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα και στους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές. Σε επιστολή που υπογράφει ο κ. Βασίλης Σεργιαννίδης  εκθέτει το αίτημά της βιομηχανίας  για αύξηση της χρήσης τσιμεντοϊστών από τη ΔΕΗ ως; πράξη που και καθαρότερο περιβάλλον εγγυάται, είναι φτηνότερη λύση και συνάμα εξασφαλίζει την απασχόληση 120 εργαζομένων.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 13:35

Βιβλιοεκδηλώσεις για το Περιβάλλον

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης της Τ.Ε.Δ.Κ. που έγιναν σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Κιλκίς, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Προσκεκλημένοι της βιβλιοθήκης ήταν οι συγγραφείς  παιδικών βιβλίων Αρτζανίδου Έλενα και Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών η νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς αναφέρει τα εξής:
Κάθε χρόνο μετράμε χιλιάδες θανάτους από τα ναρκωτικά, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βυθίζονται καθημερινά στον κόσμο της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες. Τα αίτια του προβλήματος μπορούν να αναζητηθούν κατά κύριο λόγο στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, και τον συνεχώς αυξανόμενο φόβο για το παρόν και το μέλλον .

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:11

Ημέρα του παλιού σταριού στην Αντιγόνεια

Συντάκτης:

Την «Ημέρα του παλιού σταριού» διοργανώνουν στην Αντιγόνεια, στις 3 και 4 Ιουλίου, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία, ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς και οι Φίλοι Γιορτής Παλιού Σταριού.
Η  οργάνωση της γιορτής  στηρίζεται αποκλειστικά στην τοπική κοινωνία  και τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, ενώ το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:08

Αποχαιρέτισε τη Γουμένισσα ο Θεόδωρος Γκοράνης

Συντάκτης:

Λύθηκε η σύμβαση εργασίας του κ. Θεόδωρου Γκοράνη με το Νοσοκομείο Γουμένισσας όπου υπηρέτησε ως Διοικητής του Ιδρύματος από το 2004.
Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται τοποθέτηση του κ. Γκοράνη ως διοικητή στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης.
Η κενή θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας θα καλυφθεί με νεότερη απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 15:07

Ο Τούρκος Πρόξενος στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Συνεχίζοντας τις επαφές του με το νομό Κιλκίς, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Hakan Abaci την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009 επισκέφθκε τη Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου όπου σε σύσκεψη είχε ενδιαφέρουσες συνομιλίες με εκπροσώπους της τοπικής μας βιομηχανίας όπως τον κ. Σεργιαννίδη, τον κ. Μυλωνά, τον κ. Κουκούντζο κ.α.