Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:27:45 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:31

Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Αγίου Πέτρου

Συντάκτης:

Ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Αγίου Πέτρου παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού, από το δήμαρχο Ευθύμη Κουρτζανίδη, ένα έργο που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον οικισμό.
Οι  πλημμύρες  του φετινού καλοκαιριού έδειξαν το μέγα κίνδυνο που διατρέχει ο οικισμός. Από τον Ιούλιο του 2008 ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης η οποία και παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Αγίου Πέτρου. Διατυπώθηκαν παρατηρήσεις, λύθηκαν ερωτηματικά δόθηκαν διευκρινήσεις, και το Σεπτέμβριο θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρωταγωνιστικές βλέψεις
Μια νέα ελπιδοφόρα αρχή πραγματοποιήθηκε στον Κιλκισιακό από την ανάληψη της διοίκησης από τον Νίκο Τζεβελέκη και τους άξιους συνεργάτες του, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση σε οικονομικό επίπεδο της ΕΝΙΜΕΧ Α.Ε.. Με σχέδιο και υποδειγματική οργάνωση σε όλους τους τομείς δημιουργήθηκε μια νέα δυνατή ομάδα, με έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές που στόχο έχουν να προσφέρουν καλό θέαμα και αλλά και να πρωταγωνιστήσουν στον δύσκολο δεύτερο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:20

Τελευταίες κινήσεις πριν «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια

Συντάκτης:

Διανύουμε την τελευταία και καθοριστική εβδομάδα για την τελική συγκρότηση των συνδυασμών όλων των κομμάτων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Ιδού πως διαμορφώνεται  σε κάθε κόμμα η κατάσταση:

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη φιλοξένησε η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», όπου εκφράζει την πεποίθησή του πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές.
Στη συνέντευξή του ο βουλευτής Κιλκίς αναφέρει:

- Κύριε Τσιτουρίδη, μέχρι την Τετάρτη το πρωί λέγατε ότι ο τόπος δε χρειάζεται εκλογές και ότι η ΝΔ πρέπει να κυβερνήσει. Τώρα τι λέτε;

Την ώρα του προβληματισμού κατέθεσα τη θέση μου. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός που σέβεται την αποστολή του. Ετσι έπραττα, πράττω και θα συνεχίσω να πράττω.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 14:12

Λαμπρή η Εμποροπανήγυρη

Συντάκτης:

Εκλεισε τις «πύλες» της η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς αφού υποδέχθηκε χιλιάδες κατοίκους από όλο το νομό Κιλκίς, βοηθούντος και του καλού καιρού, που ήταν άκρως καλοκαιρινός, πλην της τελευταίας ημέρας, της Κυριακής, αν και το βράδυ έκανε το χατίρι στους κιλκισιώτες και δεν έβρεξε.
Με την δέουσα λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων κόσμου ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Κι οι κιλκισιώτες, «με ζωντανές τις μνήμες του καλοκαιριού υποδέχθηκαν τα όμορφα χρώματα του φνιθοπώρου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, σ’ ένα εθιμικό ορόσημο της πόλης».

x

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:45

Ανάπλαση κέντρου του Κιλκίς με 500.000 ευρώ

Συντάκτης:

Μια σημαντική είδηση προκύπτει από το λιτή ανακοίνωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Κιλκίς Κώστα Κιλτίδη. Είδηση που αφορά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης του Κιλκίς μέσω της ανάπλασης του ιστορικού του κέντρου. Ιδού πρώτα η ανακοίνωση: «Μετά από συνεννόηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη με το Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελο Μπαλτά, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 500.000ευρώ.»

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:44

Κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε μια κυκλοφοριακή μελέτη, που θα ρυθμίζει σημαντικές λειτουργίες της πόλης του Κιλκίς, προχωρά ο δήμος έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.
Ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης χαρακτήρισε την μελέτη ως την «πιο σημαντική για την πόλη», αφού με την εφαρμογή της αναμένεται να βελτιωθεί τα μέγιστα η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενδεχομένως και ποδηλάτων, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:43

«Θέλουμε σχολή ΤΕΙ αλλά και ΑΕΙ»

Συντάκτης:

Μ’ αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και τις εξελίξεις για το τμήμα ΤΕI του Κιλκίς, προχώρησε σε δημόσια γραπτή δήλωσή του, με την οποία ξεκαθαρίζει πως παραμένει στόχος η ίδρυση σχολής ΤΕΙ στο Κιλκίς, αλλά και ΑΕΙ. «Σταθερή θέση μας, τονίζει, παραμένει η ενίσχυση του λειτουργούντος Τμήματος Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων, καθώς κι η λειτουργία νέων τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη του Κιλκίς, με την προοπτική να ιδρυθεί αυτόνομη σχολή. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι για την πόλη μας η ίδρυση σχολής ΑΕΙ είναι πλέον επιβεβλημένη.

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:34

Οδηγίες για τη νέα γρίπη

Συντάκτης:

Στα πλαίσια του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του νέου ιού γρίπης, η  Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κιλκίς δίνει τις απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και να προστατευθούν οι ασθενείς. Η λοίμωξη από τον νέο ιό γρίπης Α/Η1Ν1 μπορεί να εκδηλωθεί με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, που περιλαμβάνει κυρίως πυρετό, βήχα, καταρροή, πόνο στη κατάποση, μυαλγίες, πονοκέφαλο, ρίγη, αίσθημα κόπωσης. Ιδιαίτερα στα παιδιά μπορεί να εμφανιστούν διάρροιες και έμετοι. Οι εκδηλώσεις της γρίπης από τον νέο ιό μπορεί να ποικίλλουν σε βαρύτητα από ήπιες έως πολύ σοβαρές.

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2009 05:33

Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς : «Αγωνιζόμαστε μόνοι»

Συντάκτης:

Από το Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς λάβαμε την ακόλουθη απάντηση σε σχόλιο του δικηγόρου και συνεργάτη μας, Θεόδωρου Παυλίδη:
«Με λύπη μας διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα σας το άρθρο του συντοπίτη δικηγόρου μας Θεόδωρου Παυλίδη και πιστεύουμε, ότι οι αιχμές που αφήνει κατά του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς, οφείλονται σε μη επαρκή πληροφόρηση του τελευταίου.