Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:08:45 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:33

Ο δήμος Ευρωπού τίμησε έφηβη βουλευτή

Συντάκτης:

Ο Δήμος Ευρωπού τίμησε τη μαθήτρια Ιωαννίδου Φεβρωνία, του Ιωάννη, η οποία κατάγεται από ΔΔ Μεσιάς για την διάκρισή της να εκπροσωπήσει το νομό Κιλκίς ως βουλευτής στη Βουλή των Εφήβων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, και η διατύπωση  μιας προσωπικής γραπτής πρότασης αναφορικά με το μέλλον του τόπου που ζει.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:27

Χρήσιμα συμπεράσματα για το Βοτανικό Κήπο

Συντάκτης:

Χρήσιμες αποδείχθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για τον βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων, όσον αφορά στις δυνατότητες που προσφέρει για έρευνα, αξιοποίηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς από το εθνικό ίδρυμα αγροτικών και γεωλογικών ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Κρουσίων, την «Κοινωνία Πολιτών» και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Κιλκίς και Κρουσσών.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:25

Περί χρεών και έργων στο Δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην T.V. 100 o κ. Καλπακίδης ως Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης αντί να αναφερθεί, ως όφειλε, στο όραμά του για τον Δήμο που διοικεί εδώ και δύο χρόνια, στα προβλήματα καθημερινά και διαρκείας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας, αλλά και στο έργο που επιτέλεσε (αν επιτέλεσε) στη διετία που πέρασε και τον σχεδιασμό των έργων του για την επόμενη διετία (αν υπάρχει) αναφέρθηκε εντέχνως στα χρέη που άφησαμε παρότι σε πολλά δημοτικά συμβούλια έριξε την εθύνη των διαδόσεων για χρέη στους συμβούλους του κ. Μουρουζίδης, (πολλά χρέη εφέκανε μας) και  Καλφόπουλο (για 130.0000 οφειλές στην ΔΕΗ που δεν υπήρχαν) μίλησε για τα χρέη που παρέλαβε, προφανώς θέλοντας να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:05

Εις έτη πολλά Δέσποτα

Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου και ιερού κλήρου συνέρευσε στην Μητρόπολη Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου του εκ Πηλίου Βόλου του Λαυρεντινού, για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ. Απόστολο. Προηγήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ενώ εκτός από τους Κιλκισιώτες και τις αρχές του νομού, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές και από Κοζανίτες που επισκέφθηκαν το Κιλκίς, στην πόλη των οποίων ο κ. Απόστολος είχε έντονη δράση ως ιεροκήρυκας.
Εις έτη πολλά Δέσποτα με υγεία.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για την περίοδο 2008-2010, εγκρίθηκε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αφορά:

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:45

Προτάσεις ελάφρυνσης των δανειοληπτών

Συντάκτης:

Η παρουσία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου ήταν το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. Την παρουσίαση έκαναν εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό. Με το πρόγραμμα "e-Επιμελητήριο" πλέον, όλα τα μέλη του ΕΒΕ ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο. Γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου αλλά και χρήματος.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:44

Η σωστή επιλογή για εκμάθηση ξένης γλώσσας

Συντάκτης:

Αναρωτιέται  κανείς, γιατί στην εποχή μας που η ανάγκη να γνωρίζουμε ξένες γλώσσες είναι τόσο μεγάλη, οι γονείς κατά το πλείστον προτιμούν να στείλουν το παιδί τους σ' ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
Η απάντηση είναι απλή.  Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  είναι νόμιμες σχολές που ελέγχονται από το κράτος για τη λειτουργία τους και ανήκουν όπως και τα δημόσια σχολεία στο Υπουργείο Παιδείας.  Αυτό σημαίνει πως από το χώρο όπου λειτουργούν μέχρι τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σ' αυτά, δίνονται άδειες από την κατά τόπους Επιθεώρηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία είναι  και η προϊσταμένη τους αρχή.

Ίσως η ονομαστική εορτή του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και η αναγγελθείσα μικρή δεξίωση στο μέσον της συνεδρίασης συνέβαλαν να κινηθεί σε πολύ χαμηλούς - σχεδόν συναινετικούς -  τόνους η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το βράδυ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:22

Αίτημα για προστασία της ρύθμισης οφειλών

Συντάκτης:

Την προστασία όσων είχαν προχωρήσει παλαιότερα σε ρύθμιση των οφειλών τους ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς, με επιστολή του προέδρου του Παύλου Τονικίδη τους βουλευτές και τα Επιμελητήρια της χώρας.
Στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,
Σε συνέχεια της από 13-10-2008 επιστολής μας προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, που σας συγκοινοποιούμε, και επ’ αφορμή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την οικονομική κρίση και για τα μέτρα, που προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:21

Άγρια φορολόγηση των δημοτών του Γαλλικού

Συντάκτης:

Επιπλέον φορολογικά έσοδα 200.000 ευρώ σε σχέση με το 2008 προσδοκά για το 2009 με τις αυξήσεις που επέβαλε η δημοτική αρχή του Δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη καταγγέλλει ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Στέφανος Μάλγαρης. Ο κ. Μάλγαρης στη δήλωση του αναφέρει: Όταν ο πληθωρισμός κινείται στα όρια του 4% κι όταν ακόμα και οι αυξήσεις ακόμα και της ανάλγητης ΔΕΗ ίσα ίσα ξεπερνούν το 10% οι δημότες του Γαλλικού υφίστανται την πλέον άγρια φορολογική επιδρομή στους φτωχούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους.