Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:50:30 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:47

Χρυσά μετάλλια για τον Κ. Χαμουρούδη

Συντάκτης:

Νέες μεγάλες επιτυχίες, που ξεπερνούν τα στενά Ελληνικά όρια, προσέθεσε στο ενεργητικό του ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στίβου βετεράνων αγωνίστηκε στις αρχές του μήνα στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στο Μπάρ του Μαυροβουνίου και στη συνέχεια στην διεθνή συνάντηση βετεράνων αθλητών με την ονομασία «Λεμέσεια 2008» στην Λεμεσό της Κύπρου.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:42

Τιμή στους προσκόπους

Συντάκτης:

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τιμήθηκε μαζί με άλλους πέντε φορείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκδήλωση της έναρξης της Δασικής Εβδομάδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο κατάμεστο από κόσμο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, για την αδιάλειπτη προσφορά του στο περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Σ.Ε.Π. ο Έφορος Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Μωυσίδης, ενώ την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., καθηγητής Παναγιώτης Στεφανίδης.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:37

Χαμηλή στο Κιλκίς η τιμή του ηλεκτρικού πεδίου

Συντάκτης:

Νέος σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Μετρήσεις σε 24ωρη βάση για κινητή τηλεφωνία, ραδιοφωνία τηλεόραση και άλλες πηγές. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία,  ένας νέος σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ευρέως φάσματος 24ωρης βάσης στο Κιλκίς. Από την έναρξη λειτουργίας των μετρητικών καταγράφονται σε καθημερινή βάση οι τιμές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από πολλαπλές πηγές, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και άλλες πηγές, όπως μπορεί να διαπιστώσει και κάθε πολίτης, που επισκέπτεται ελεύθερα την ιστοσελίδα http://pedion24.gr/.

Ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής  Επετείου  της 28ης  Οκτωβρίου  1940, που ετοιμάζει ο δήμος Ευρωπού, για  την  έδρα  του  Δήμου, στον  Ευρωπό.
Παρασκευή   24 Οκτωβρίου  2008

Με την καθιερωμένη δοξολογία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των αστυνομικών στον Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αποστόλου, τίμησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο παρουσία αξιωματικών της Διεύθυνσης και εκπροσώπων των αρχών του νομού. Ακολούθησε μια μικρή εκδήλωση και δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Πέστριβας αφού διάβασε την ημερήσια διάταξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και τον χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, ευχαρίστησε τους παρόντες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και διαβεβαίωσε ότι με τη βοήθεια του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου: «θα συνεχίσουμε με αποτελεσματικότητα τη δύσκολη αποστολή μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αισθάνεται ο πολίτης του νομού μας ασφαλής».

Όλους του εμπλεκόμενους στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων καλεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ι. Γκλαβάκης,  να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διάλογο της Πράσινης  Βίβλου. "Η Πράσινη Βίβλος για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αφού δίνει στους ενδιαφερόμενους την δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις προδιαγραφές παραγωγής και εμπορίας, τα ειδικά συστήματα ποιότητας, τα προγράμματα πιστοποίησης αλλά  και να ενημερώσουν εάν τα ισχύοντα μέτρα αποδίδουν ή πρέπει να τροποποιηθούν" δήλωσε ο  κ. Γιάννης Γκλαβάκης μετά την δημοσίευση του εγγράφου.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:44

Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Υγροτόπων

Συντάκτης:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του έργου «WETMUST – Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Υγροτόπων σε πολλαπλά επίπεδα με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών» της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG III B ARCHIMED.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, στις 9.30 π.μ., στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης, ΝΟΗΣΙΣ (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης).

Ομιλία με θέμα την ενδοοικογενειακή βία πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, με την παρουσία και της εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνης Χρυσογιάννη. Σύμφωνα με το  πρόγραμμα  Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού  Δράσεων  της  Ελληνικής Αστυνομίας  για την προσεχή  τριετία  2008-2010, από τις  πλέον σημαντικές δράσεις  που πρέπει να  εμπεριέχονται στα σχέδια των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων είναι και η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:42

Προβλήματα της τρίτης ηλικίας

Συντάκτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008 στην αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, σε συνεργασία του γραφείου κοινωνικής μέρμνας του δήμου Κιλκίς με την Εταιρεία Μελέτης Ν. Alzheimer και αγγειακών ανοιών Κεντρικής Μακεδονίας. Το θέμα της εκδήλωσης «Προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας, Αγγειακές Άνοιες, Νόσος Alzheimer, Κατάθλιψη και η αντιμετώπισή τους», αναπτύχθηκε από διακεκριμένους επιστήμονες της Εταιρείας, ενώ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ιατρών-ομιλητών και των ηλικιωμένων, για θέματα που αφορούσαν προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:20

Σιωπηρές καταλήψεις

Συντάκτης:
 Προφανώς ήταν μια υπενθύμιση ότι αναμένονται δυσκολότερες μέρες στη συνέχεια. Έτσι εξηγείται γιατί οι καταλήψεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους και οι …διοργανωτές δεν φρόντισαν να γνωστοποιήσουν στην κοινή γνώμη του νομού τα αιτήματά τους. Στην τρέχουσα εβδομάδα λοιπόν οι μαθητές αποφάσισαν και κατέλαβαν από μια έως και πέντε ημέρες τα σχολεία του 1ου Λυκείου Κιλκίς, του Γυμνασίου και του Λυκείου Πολυκάστρου, του Γυμνασίου Αξιούπολης, του Γυμνασίου Πλατανιάς και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης.