Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:16:13 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:21

Συνάντηση Τονικίδη με επιχειρηματίες

Συντάκτης:

Με επιχειρηματίες από το βιοτεχνικό κυρίως χώρο της περιοχής Παιονίας είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Τονικίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αξιούπολη και είχε ως αντικείμενο τους ελέγχους που έχει ξεκινήσει το ΙΚΑ για χρήσεις 10ετίας. Οι βιοτεχνίες εξέθεσαν στον κ. Τονικίδη τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται από τους ελέγχους σε μια συγκυρία όπου η οικονομική δυσπραγία αγγίζει τα όρια της ασφυξίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους ελεγχόμενους επιχειρηματίες έχουν ήδη αναστείλει τις δραστηριότητες τους.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 12:09

Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συντάκτης:

Με μια λαμπρή εκδήλωση εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Ευρωπού, που στεγάζεται στον 1ο όροφο του ανακαινισμένου παλιού Δημοτικού Σχολείο Ευρωπού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη, το δήμαρχο Ευρωπού Ευθύμη Κουρτζανίδη, την παρουσία παραγόντων του νομού και πλήθος κόσμου.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:56

Τι να προσέξουμε στις εκπτώσεις

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 28 Φεβρουαρίου. Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ν. Κιλκίς σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σε μια εποχή που η χρηματοοικονομική κρίση είναι το κυρίαρχο θέμα, έχει αγγίξει για τα καλά  την τσέπη μας, και όλοι έχουμε  αρχίσει να σκεφτόμαστε πως θα ξοδέψουμε λιγότερα, η περίοδος των  εκπτώσεων πρέπει αφ’ ενός να αξιοποιηθεί από εμάς, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με αγορές φθηνές και καλές και αφ’ ετέρου να μας προβληματίσει, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας οικονομικές δυνατότητες.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:55

Με εξώδικο προστατεύουν την οχτάωρη εργασία τους

Συντάκτης:

Οι εκκλήσεις και κατά καιρούς διαμαρτυρίες τους να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματά τους δεν εισακούστηκαν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, έπειτα από σχετική πρόταση της ομοσπονδίας τους;, προχώρησαν από χθες σε εξώδικες διαμαρτυρίες προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων όπου εργάζονται.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:54

Αντίδραση Επιμελητηρίου για εμπαιγμό με ΤΕΜΠΜΕ

Συντάκτης:

Αμεση συνδιάσκεψη των Επιμελητηρίων της χώρας για τον εμπαιγμό που γίνεται με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και  Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) προτείνει το Επιμελητήριο Κιλκίς.
Σε ενημερωτική επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου, Παύλου Τονικίδη, προς τα μέλη, αναφέρεται:
«Έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από τότε που θα έπρεπε να αρχίσει να «τρέχει» η διαδικασία για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και  Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:51

Μια διαφορετική εκδήλωση από το Σύνδεσμο Εφέδρων

Συντάκτης:

Χωρίς να θυμίζει τίποτε από τις συνηθισμένες, λόγω εποχής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, την Κυριακή 11 Ιανουάριου, στην ΛΑΦ Κιλκίς, παρουσία μελών, φίλων, πολιτιστικών συλλόγων και των αρχών του Νομού.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:26

Ο Εμπορικός Πολυκάστρου τίμησε το Βασ. Σεργιαννίδη

Συντάκτης:

Τον άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του νομού Κιλκίς, το Βασίλη Σεργιαννίδη, τίμησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, Γιάννης Αδαμόπουλος, και η διοίκηση του φορέα. Στον πρώην πρόεδρο των βιομηχάνων και του Επιμελητηρίου Κιλκίς απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και παρατέθηκε προς τιμήν του γεύμα, όπου δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, οι δυνατότητες ανάπτυξης της βιομηχανίας στην περιοχή του Πολυκάστρου…

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κου Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων κομμάτων   πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων που εκπροσωπεί και εκφράζει 104 καθημερινές εφημερίδες της Περιφέρειας αναδεικνύοντας νέο Δ.Σ. για την προσεχή  τριετία.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:17

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ο βομβαρδισμός της Γάζας

Συντάκτης:

Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το αιμοχαρές καθεστώς του Ισραήλ προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ για τη νέα Μέση Ανατολή, δε διστάζει να καταπατήσει κάθε νομιμότητα φτάνοντας και σε σημείο να διεμβολίσει σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:54

«Πήρε μπρός» το Δικαστικό

Συντάκτης:

Την προτελευταία μέρα του 2008 δόθηκε τέλος σε ένα από τα πλέον μακρόβια σίριαλ του ν. Κιλκίς. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου 2008 την απόφαση παραχώρησης οχτώ στρεμμάτων της πρώην μεραρχίας (στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου) κατά χρήση  στο δήμο Κιλκίς ώστε στην έκταση αυτή να ανοικοδομηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς.