Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 6:00:12 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και θέματα Υγείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, αντιστοίχως, σχετικά με την απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:19

Προβλήματα στην εθνική οδό από φωτιά στο Λιμνότοπο

Συντάκτης:
Προβλήματα στην εθνική οδό Ευζώνων - Θεσσαλονίκης προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, κοντά στο χωριό Λιμνότοπος, κατά μήκος σιδηροδρομικής γραμμής.
Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά σκέπασαν το οδόστρωμα και εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας η Τροχαία προέβη προσωρινά στο κλείσιμο της εθνικής οδού, στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:17

Τα άλογα του “ΡΑΝΤΣΟΥ” έκαναν… θαλασσοθεραπεία

Συντάκτης:
 Κατασκήνωση του Ράντσου στην Σωζόπολη Χαλκιδικής.
Μαθητές και φίλοι του Ιππικού Ομίλου ΡΑΝΤΣΟ Κιλκίς απόλαυσαν ένα τριήμερο παρέα με τα αγαπημένα τους άλογα, στην κατασκήνωση του Ράντσου, στη Σωζόπολη Χαλκιδικής.
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:15

Πανηγύρισε η Ευρωπός

Συντάκτης:
 Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών στο χώρο της κεντρικής πλατείας Ευρωπού. και με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πλούσιο δεκαήμερο εκδηλώσεων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Ευρωπού και το Πολιτιστικό του Κέντρο, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης της Ευρωπού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με σκοπευτικούς αγώνες στο σκοπευτήριο της Μεσιάς, ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο Ευρωπού και συνεχίστηκαν με Rock μουσική και τραγούδια από τα συγκροτήματα "moenia" και "Black Veil"
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:58

Επιτυχές το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από άποψη συμμετοχών των αθλητών όσο και από διοργανωτικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Αυγούστου 2008 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης στο Κιλκίς, το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις με την υποστήριξη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:55

Eντάχθηκε στη νέα ψηφιακή εποχή ο δήμος Χέρσου

Συντάκτης:
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χέρσου», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government). Εγκαινιάζουμε τη Νέα Εποχή με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoshersou.gr
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:52

Επίσκεψη Κιλτίδη στη Σύρο

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο για θέματα που αφορούν  την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σύρου «Το Καστρί», ο οποίος ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα στην παραγωγή και μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων έχοντας παράλληλα θέσει σε λειτουργία και κέντρο εστίασης.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:51

Σε δρόμους και επέκταση τα χρήματα του δανείου

Συντάκτης:
Λήφθηκαν σοβαρές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα. Η λήψη δανείου 1,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σκοπό να διατεθούν κατά τα 2/3 στην ασφαλτόστρωση των καταπονημένων από τα μεγάλα έργα δρόμων του Κιλκίς και κατά το υπόλοιπο (500.000 ευρώ) για έργα στην επέκταση ήταν η σημαντικότερη.
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίσθηκαν οι πόροι για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, μέχρι το τέλος του 2010.
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:18

«Πατάτα»ο Καποδίστριας

Συντάκτης:
Ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας έφερε στους ελεύθερους Έλληνες ως διατροφικό δώρο την καλλιέργεια της πατάτας. Ύστερα από 180 χρόνια περίπου ο «Καποδίστριας 2» τείνει να εξελιχθεί σε «πατάτα» καθώς όλα είναι σχεδόν προαποφασισμένα αλλά λείπει το χρήμα.
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) παρέδωσε τη Δευτέρα στην ΚΕΔΚΕ την πρότασή του για τη νέα δομή των ΟΤΑ. Και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν - για άλλη μια φορά- καθώς η μελέτη του ΙΤΑ προβλέπει τρεις δήμους και εναλλακτικά δυο.