Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:25:28 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ» και τα εκλεγμένα μέλη της, στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με μοναδικό κριτήριο, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ασφαλή και την αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών και την προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας των πολιτών, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε  πιστοί  σε αρχές και αξίες, δεν θα συμβιβαστούμε, μα πολύ περισσότερο δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.       

Την ιερά μνήμη των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων, των εκ Μικράς Ασίας Κοσμά και Δαμιανού, τίμησαν με πνευματική κατάνυξη οι Κιλκισιώτες, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κιλκίς.

Στον λόφο δυτικά της πόλης, δίπλα ακριβώς από τις Γ' Εργατικές Κατοικίες, στέκει ο λιθόκτιστος Ιερός Ναός των Αγίων, στον οποίο προσήλθαν ευλαβείς Χριστιανοί για να προσκυνήσουν την Ιερή τους Εικόνα να προσευχηθούν για να λάβουν την ευχή τους. Άλλωστε οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, ανεδείχθησαν με την θερμή τους πίστη στον Χριστό και την χάρη του Παναγίου Πνεύματος θαυματουργοί και ανάργυροι ιατροί ψυχών και σωμάτων, προσφέροντας την ίαση στους ανθρώπους, ιδίως στους αδύναμους, αλλά και τον λόγο του Θεού!

Συνελήφθησαν χθες (3 Νοεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε αρχικά ο ένας από τους προαναφερόμενους άνδρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Μιλά στη Voria.gr η γενική διευθύντρια της KONVA, Γιάννα Τζίκα - Άνοιγμα της κιλκισιώτικης βιομηχανίας «Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου» σε Ελβετία, Τσεχία, Ομάν, Αμπού Ντάμπι και Ντουμπάι

Με επενδυτική έμφαση στην παραγωγή τόνου και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με νέα καινοτόμα προϊόντα, αλλά και με σημαντικά εξαγωγικά ανοίγματα σε καινούργιες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης πορεύεται το τελευταίο διάστημα η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (KONVA), η γνωστή για τα brands TRATA και Flokos βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας ιχθυηρών από το Κιλκίς.

Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων Πολιούχων  του Κιλκίς, διοργανώνει

εκδήλωση με θέμα: «Τομές στην ιστορία ενός ανθεκτικού λαού. Οι Έλληνες από την τουρκοκρατία μέχρι σήμερα», και  ομιλήτρια την Μαρία Ευθυμίου, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-11-2023)

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης το διάστημα από 2 έως 5 Νοεμβρίου σε χωριά του ν. Κιλκίς.

Με την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για το ανακύψαν θέμα στην τελευταία του τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σχετικά με την δυνατότητα οικονομικής κάλυψης δρομολογίων από πλευράς Δήμου Κιλκίς προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά των μαθητών σε σχολεία υποδοχής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου είχε χθες συνάντηση με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά τη συνάντηση η Επίτροπος κατέστησε σαφές ότι δεν υφίσταται το νομικό πλαίσιο και ως εκ τούτου ούτε ο Δήμος Κιλκίς, ούτε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου νομιμοποιούνται να  μισθώσουν μεταφορικό μέσο, έστω και προσωρινά, για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Από την εκπρόσωπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου διευκρινίστηκε κατηγορηματικά ότι η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών ανήκει αποκλειστικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2023, ορκίσθηκε η νέα μόνιμη υπάλληλος της Διεύθυνσης ΚΕΠ του Δήμου Παιονίας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-11-2023)