Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:52:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Απάντηση στον επικεφαλής της μειοψηφίας στο Επιμελητήριο, Παναγιώτη Αμοιρίδη, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, για το θέμα της επιχειρηματικότητας και τις δράσεις την περιοχή «Στενημαχίτικα» του Κιλκίς.
Ο κ. Τερζίδης αναφέρει:
Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη προκειμένου  να διακριβωθεί και ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τη λειτουργία γυμναστηρίων και κέντρων αισθητικής στο ν. Κιλκίς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:52

Το “ΡΑΝΤΣΟ” στο Καβαλάρι

Συντάκτης:
 Υπέροχες στιγμές περιπέτειας έζησαν και μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς  χάρηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΡΑΝΤΣΟΥ Κιλκίς, που περιδιάβηκαν με τα όμορφα άλογά τους τα μονοπάτια του Μπέλλες.
Στην προγραμματισμένη διήμερη εκδρομή του Σαββατοκύριακου στο Καβαλάρι, που οργάνωσε το ΡΑΝΤΣΟ, του Γιάννη και του Σωτήρη Πατσιούρα, οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλαρίου, από τους Προσκόπους Κιλκίς, τους οποίους και ευχαριστούν θερμά.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:51

«Θερίζει» καθημερινά «εμπόρους» η αστυνομία

Συντάκτης:
Δεν πέρασαν 10 ημέρες από τότε που η αστυνομία του Κιλκίς συνέλαβε διακινητές και κατάσχεσε περί το ένα κιλό χασίς και τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη 6 Μαρτίου προσέθσε μια ακόμα επιτυχία στο πλούσιο ενεργητικό της.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στο Κιλκίς δυο ημεδαπούς, 30 και 43 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Η Δημοτική Αρχή της Γουμένισσας, αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους δημότες του Δήμου Γουμένισσας και να τους ενημερώσει για το έργο που έχει επιτελέσει κατά το διαρρεύσαν δεκατετράμηνο, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα. Δεν θα αναλωθεί σε στείρα αντιπαράθεση προς τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί θεωρεί χρησιμότερο εργαλείο προαγωγής του τόπου την συνεργασία και την συνολική προσπάθεια.
 Παρουσία 1500 και πλέον φιλάθλων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Πολυκάστρου το 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κιουκιουσίν Καράτε, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών «Αλέξανδρος» Πολυκάστρου με την υποστήριξη του Δήμου Πολυκάστρου.
Διεξήχθησαν σκληροί αγώνες, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών με αποτέλεσμα το επίπεδο των αγώνων να είναι πολύ υψηλό, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους του καράτε.
Απηυδισμένοι από την αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει ένα πρόβλημα (εφημερίες και τρόπος πληρωμής τους) που δεν αφορά μόνο τις εργασιακές σχέσεις τους, αλλά και την ποιότητα της δημόσιας υγείας προς τους πολίτες, οι γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς ξεκινούν από την Τρίτη 11 Μαρτίου απεργιακές κινητοποιήσεις που θα έχουν τη μορφή της αποχής από όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και τις ειδικές εξετάσεις.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:35

Δήμος Ευρωπού : Οι νέοι στο προσκήνιο

Συντάκτης:
Στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Ευρωπού, όπου οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 200. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωπού προσδιορίσθηκε η ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη  μελών  του Τοπικού Συμβουλίου Νέων στις 29η Μαρτίου.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:34

Απεργία εσείς Διακοπές εμείς

Συντάκτης:
Ο περιορισμός της κατανάλωσης με προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι η άμεση συνέπεια από την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενοι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα των διακοπών είναι αισθητά και στο ν. Κιλκίς από προχθές Τετάρτη όταν ξεκίνησαν οι διακοπές που συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη, από τις 8 το πρωί.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:33

Μονόδρομος η σύγκρουση

Συντάκτης:
Την απόφασή τους να οδηγηθούν σε ανοιχτή σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές, ιδιαίτερα για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, διατράνωσαν οι συνδικαλιστές καθηγητές, σε συνέντευξή τους προς τα τοπικά ΜΜΕ.
Τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κιλκίς και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Μανιάτης πραγματοποίησαν περιοδείες σε τρία σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο-Λύκειο Καμπάνη, το 1ο Λύκειο Κιλκίς και το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, όπου συζήτησαν με τους συλλόγους καθηγητών τα θέματα αιχμής για τον κλάδο.