Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 2:26:13 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Με τη δήλωση δαπανών, οι οποίες εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, οι πολίτες μπορούν να έχουν μειωμένο φόρο εισοδήματος, αρκεί να συνυποβάλλουν με τη φορολογική τους δήλωση και τις σχετικές αποδείξεις.
Oι δαπάνες αυτές κατανέμονται σε διάφορες κατηγορίες, από ενοίκιο για την κύρια κατοικία του φορολογουμένου μέχρι και έξοδα για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασσικού Αθλητισμού Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Κιλκίς στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Κιλκίς για το σχολικό έτος 2007-2008.
Οι μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και μια υγιής αντιπαράθεση, ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών/τριων – μαθητών/τριων που συμμετείχαν.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:26

Με νέα διοίκηση οι Παλαίμαχοι Κιλκισιακού

Συντάκτης:
Νέα δοίκηση απέκτησαν τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων “Α.Ο. Κιλκισιακού” που συμμετείχαν στην τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευσή τους, με θέματα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα μέλη του Συλλόγου έκριναν θετικά το έργο της απερχόμενης διοίκησης, υπερψηφίζοντας ομόφωνα τον απολογισμό και το έργο που επιτέλεσε την προηγούμενη διετία.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:56

Ομιλία Τερζενίδη και στον Ακρίτα

Συντάκτης:
 Την τρίτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης το περασμένο Σάββατο, με συγκέντρωση αυτήν τη φορά στον Ακρίτα, στη γεμάτη από κατοίκους ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη. Ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Τερζενίδης, παρουσίασε και στους Ακριταίους την πλούσια δράση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, για τη χρονιά που πέρασε, τις προτάσεις που κατέθεσε και τις πρωτοβουλίες που πήρε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αδυναμία της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει έργο, ενώ την ίδια στιγμή -εξ αιτίας της άγνοιας- χάθηκαν για το δήμο Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:54

Περί καρκινοπαθών και Αβραμόπουλου

Συντάκτης:
 Από την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς Ευδ. Ξηρουδάκη, λάβαμε επιστολή, που δίνει συνέχεια στην πρώτη της αναφορά, με τη μη παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση στην Αθήνα. Η κ. Ξηρουδάκη επισημαίνει:
 Προβληματική  είναι η απόφαση του δήμου Κιλκίς να κλείσει με σταθερές και τεράστιες σιδερένιες μπάρες την πρόσβαση κάθε οχήματος στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στο ύψος της πιάτσας των ΤΑΧΙ.
Προβληματική έως επικίνδυνη είναι η πράξη αυτή, γιατί θα μπορούσε μια ή δυο μπάρες να έχουν τη δυνατότητα πρόσκαιρης απομάκρυνσης, ώστε σε έκτακτες καταστάσεις να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης, είτε από ένα ασθενοφόρο είτε από ένα πυροσβεστικό όχημα.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:46

Πλήρες οδικό δίκτυο με ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:
Τα οδικά δίκτυα που προχώρησαν μέσα στο 2007 και αυτά που ο Δήμος Μουριών σχεδιάζει να εντάξει στο νέο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα δώσουν νέες δυνατότητες οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, με την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος ΟΠΑΑΧ, έγιναν τρία σημαντικά οδικά έργα. Το πρώτο αφορούσε την εσωτερική οδοποιία των Μουριών, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, το δεύτερο το δρόμο Σ.Σ. Μουριών μέχρι τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και την πρόσβαση προς το Μπέλλες, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ και το τρίτο την πεζοδρόμηση του δρόμου Σ.Σ. Μουριών μέχρι Αγία Παρασκευή, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος  χορός των Αργοναυτών, που έγινε το Σάββατο 1 Μαρτίου στο κέντρο εκδηλώσεων, «Θέατρο», της πόλης μας.  
Εχέγγυα της τεράστιας αυτής επιτυχίας ήταν η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης από πλευράς συλλόγου, τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά σχήματα και η άρτια λειτουργία του Κέντρου σε εξυπηρέτηση.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης, το κέφι από το τραγούδι και το χορό είχε ανεβεί στο κατακόρυφο, όπως «ανεβαίνει» ο πυρετός στο θερμόμετρο.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:52

Απέναντι στην ΕΛΒΙΕΞ ο δήμος Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Το δήμο Πολυκάστρου θα βρει απέναντί της η εταιρεία ΕΛΒΙΕΞ και όχι μόνο τους έξι δημότες που στοχοποίησε και μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, με το αιτιολογικό πως στο παρελθόν αντέδρασαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου!
Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου, όπου τέθηκε -εκτός ημερήσιας διάταξης- θέμα συμπαράστασης των έξι δημοτών που μηνύθηκαν από την ΕΛΒΙΕΞ και από τους οποίους η εταιρεία ζητά να καταβάλλουν από 120.000 ευρώ έκαστος για αποζημίωση και να κλεισθούν στη φυλακή για  ένα χρόνο…
Τις θέσεις των έξι δημοτών παρουσίασε ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδης, μηνυθείς και ο ίδιος, διαβάζοντας επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:36

Η Βιβλιοθήκη Κιλκίς με ειδικό εξοπλισμό

Συντάκτης:
 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς διαθέτει πλέον ειδικό εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης ή με απώλεια όρασης.