Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 12:40:43 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:27

Οι Εφεδροι Αξιωματικοί τίμησαν εθελοντές

Συντάκτης:
 Σε μία σεμνή, αλλά γεμάτη συγκινήσεις εκδήλωση, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα ο Σύνδεσμός Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, στη ΛΑΦ Κιλκίς την περασμένη Κυριακή.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να αφιερώσει την ημέρα στον εθελοντισμό, βρήκε την αμέριστη συμπαράσταση σε μέλη, φίλους αλλά και συμπολίτες μας, που κατέκλυσαν την αίθουσα δεξιώσεων της ΛΑΦ Κιλκίς.
Ο Πρόεδρός Κώστας Παπανικολάου, αναφερόμενος στην ήμερα αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κύριο Απόστολο, αποκαλώντας τον «Πατέρα Απόστολο»,
 Την έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή εξέφραζε η πρωτοβουλία του Σάββα Τσιτουρίδη να βρεθεί σε δείπνο και να συζητήσει με συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ.  για όσα ταλανίζουν την χώρα.
Εν τέλει υπό το φως των ερμηνειών που δόθηκαν το δείπνο που επρόκειτο να παρατεθεί χθες βράδυ στην Αθήνα ματαιώθηκε, αλλά ο προβληματισμός παραμένει.
Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός εξηγεί όχι απλά το «πολιτικό μενού» της ακυρωθείσας συνάντησης, αλλά τον βαθύτατο προβληματισμό του για την αδράνεια του συστήματος σε όσα χαοτικά πολιτικά σενάρια απεργάζονται ορισμένοι.
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:19

Κατάλληλο νερό με νέες γεωτρήσεις στο Πεδινό

Συντάκτης:
 Τέλος στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού του Πεδινού, που ταλάνιζε εδώ και χρόνια τους κατοίκους του οικισμού, έδωσε η δημοτική αρχή Γαλλικού.
Με τη μεταφορά νερού στον οικισμό, από γεωτρήσεις της περιοχής των Μανδρών, ο Δήμαρχος Γαλλικού Γιώργος Θεοδωρίδης υλοποίησε μέρος της δέσμευσής του, ως προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών της περιοχής.
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:16

Σύγκρουση «κορυφής» μεταξύ Δήμπαλα-Καλπακίδη

Συντάκτης:
Επεισοδιακό ήταν το προσυμβούλιο της πλειοψηφίας του δήμου Δοϊράνης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
Ο δήμαρχος Γιώργος Καλπακίδης ανακοίνωσε ότι δεν θα διατηρήσει και για το 2008 ως  αντιδήμαρχο τον συνεργάτη του Γιώργο Δήμπαλα, ο οποίος αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως δεν έχει ούτε καν ενημέρωση για το τι γίνεται στο δήμο.
Ο κ. Δήμπαλας υπενθύμισε πως ήταν επικεφαλής συνδυασμού και έτσι συνεργάσθηκε προεκλογικά  με τον κ. Καλπακίδη. Επίσης σημείωσε πως όταν, πάντα προεκλογικά,  αποφασίσθηκε η συνεργασία τους, συμφώνησαν να μοιράσουν τη Δημαρχεία ανά δυο χρόνια και ως εκ τούτου αναμένει  στο τέλος του 2008 την παραίτηση του κ. Καλπακίδη για να τον διαδεχθεί ο ίδιος (ο κ. Δήμπαλας) στο δημαρχιακό θώκο για την διετία 2009-2010.
Φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε καθένα επέβαλε το μονομελές πρωτοδικείο Κιλκίς στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Αν. Αμπατζή και στο Διευθυντή του ιδρύματος Ι. Νικολαίδη, κρίνοντάς τους ενόχους για μη επαρκή προστασία της δημόσιας υγείας με την κακή κατάσταση των μαγειρείων και την διατήρηση στα ψυγεία των μαγειρείων κοτόπουλων που είχε λήξει η προθεσμία ανάλωσής τους.
1. Προτιμήστε να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μια λεκάνη με νερό και όχι κάτω από τη συνεχώς ανοικτή βρύση.
2. Μη χρησιμοποιείτε το τρεχούμενο νερό για να ξεπαγώσετε το κρέας και τα παγωμένα τρόφιμα.
3. Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα όταν πλένετε τα πιάτα.
4. Μην αφήνετε τις βρύσες να στάζουν.
5. Αφήστε τα άπλυτα πιάτα να μουλιάσουν στο νερό αντί να προσπαθείτε ν’ απομακρύνετε τ’ αποφάγια με τρεχούμενο νερό.
6. Χρησιμοπ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:07

Αγώνες δρόμου για τους μαθητές

Συντάκτης:
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008 διεξήχθησαν  τα αγωνίσματα δρόμου επί ανωμάλου εδάφους των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών  του Ν. Κιλκίς για το σχολικό έτος 2007-2008.
Τα σχολεία που συμμετείχαν  στους αγώνες του νομού ήταν 27. Οι  αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς κι όχι στο λόφο Ηρώου, όπως αρχικά είχε οριστεί, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη και κατέστησαν τον αγωνιστικό στίβο της περιοχής ακατάλληλο.
Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και μια υγιής αντιπαράθεση, ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών/τριων – μαθητών/τριων που συμμετείχαν.
 Μοναδικές στιγμές έζησαν οι Πολυκαστρινοί την περασμένη Κυριακή, όσοι δηλαδή μπόρεσαν να βρουν χώρο να σταθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, απολαμβάνοντας τη θεατρική παράσταση «Οι κουραμπιέδες», από τους «Ονειροπόλους Θεατρίνους». Ψυχή της θεατρικής ομάδας του Πολυκάστρου ο δημιουργός Σάββας Τσουφλίδης και οι μαθητές του, πραγματικοί εραστές της τέχνης. Η πόλη μπορεί να είναι περήφανη για τα παιδιά της.
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:11

Στην αναδάσωση Πεντέλης ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αναδασώσεων, συμμετείχε στην εκδήλωση αναδάσωσης του Πεντελικού όρους.
Ο κ. Κιλτίδης μαζί με τον Κύπριο επιχειρηματία κ. Στέλιο Χατζηιωάννου φύτεψαν συμβολικά από ένα δενδρύλλιο χαλέπιου πεύκης στην περιοχή του Νεκροταφείου όπου έσπευσαν από το πρωί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πρόσκοποι και δεκάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή  πρωτοβουλία του Υπουργείου, της Διεύθυνσης
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:07

Προσλάβετε έμπειρους

Συντάκτης:
Πλήρης δικαίωση των δυο υπαλλήλων του ΚΕΠ Αξιούπολης με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο Υφυπουργός Χρ. Ζώης. Στο έγγραφο που στάλθηκε ήδη σε δήμο, ενδιαφερόμενες υπαλλήλους, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κλπ. Μνημονεύονται οι μέχρι τώρα ενέργειες για τη λειτουργία του ΚΕΠ και ο κ. Υφυπουργός κατηγορεί την κ. Συμεωνίδου ότι:
«η σύναψη νέας σύμβασης μίσθωσης έργου, όχι με τους ίδιους, αλλά με τρίτους, αφενός θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπρόσθετες δαπάνες εκπαίδευσης και αφετέρου θα προκαλούσε δυσχέρειες στην λειτουργία του ΚΕΠ…»