Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:39:47 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:13

Αποκριές σημαίνουν κέφι σάτιρα και …Καστανιές

Συντάκτης:
 Ένα από τα  ιστορικά Καρναβάλια της Μακεδονίας αναβιώνει για άλλη μία χρονιά στις Καστανιές. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία του χωριού με καρναβαλιστές, άρματα, άφθονο κρασί και τοπικές πίτες για μία απέραντη γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:09

Εγκαίνια του νέου κτιρίου Μικρασιατών Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Τη λειτουργία του νέου ιδιόκτητου κτηρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου εγκαινίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης διανθίστηκε με τα παραδοσιακά έθιμα των Μικρασιατών που κέρασαν τον κ. Κιλτίδη γλυκό του κουταλιού, εν συνεχεία του έδωσαν να σπάσει ένα ρόδι στην είσοδο του νέου κτηρίου, ως σημάδι καλοτυχίας και αφθονίας για το νέο σπιτικό του Συλλόγου, συνοδεία της απαραίτητης ευχής. «Γεροσύνη, καλοσύνη, μάλαμα κι ασήμι και όσα είναι τα σπόρια του ροδιού τόσα και τα λεφτά του σπιτιού αυτού»
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:07

Κάθε πέρσι και καλύτερα στο δήμο Δοϊράνης

Συντάκτης:
 Λαϊκές συνελεύσεις σε Δοϊράνη και Αμάραντα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης το περασμένο Σάββατο, ενώ ο διάλογος με τους δημότες συνεχίζεται αυτό το Σάββατο, 1 Μαρτίου, με συγκέντρωση στον Ακρίτα, στις 6μ.μ., στην ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη.
 Στα  πλαίσια της ενημέρωσης των γυναικών του Δήμου Ευρωπού στον τομέα της επιχειρηματικότητας και την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Δήμος οργάνωσε επίσκεψη γυναικών σε Γυναικείους Συνεταιρισμούς της Χαλκιδικής.
Στην αποστολή συμμετείχαν τριάντα πέντε γυναίκες, η αντιδήμαρχος κα Ατματζίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου και η ειδική σύμβουλος κα Ησαϊλίδου.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:59

Διακρίσεις από τους μικρούς

Συντάκτης:
 Θαυμάσια ήταν η αγωνιστική παρουσία των μικρών αθλητών και αθλητριών του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς που συμμετείχαν στην ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε στο κλειστό των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης.
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και σ' αυτήν πήραν μέρος περισσότεροι από πεντακόσιοι μικροί αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Παμπαίδων – Παγκορασίδων και Μίνι από όλα τα σωματεία της Μακεδονίας.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:56

Ο Σπύρος Λιβαθηνός στον «Αλέξανδρο» Κιλκίς

Συντάκτης:
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ» σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, διοργάνωσε ένα camp ανάδειξης ταλέντων για την περαιτέρω στελέχωση των τμημάτων υποδομής τους,  στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008.
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 05:53

Επιτυχής ο χορός των Προσκόπων

Συντάκτης:
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008, στο κέντρο διασκέδασης «ΠΥΛΗ».
Η πραγματοποίηση του χορού συνέπεσε με μια ξεχωριστή για τους Προσκόπους ημέρα, την παγκόσμια ημέρα σκέψεως, ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του παγκόσμιου προσκοπισμού Μπεϊντεν Πάουελ.
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 05:56

Σάββας Τσιτουρίδης : Συμφωνία ή βέτο

Συντάκτης:
 ποτελεί πλέον κοινοτυπία η περιγραφή των συγκεντρώσεων του Σάββα Τσιτουρίδη και στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοφανές πλήθος, πάθος, τεράστιος όγκος είναι από τις φράσεις κλισέ που χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις μια ογκώδη συγκέντρωση σε καιρούς όπου δεν συνηθίζονται οι εντυπωσιακές συγκεντρώσεις.
Ο πολύς κόσμος, το φιλικό κλίμα και η εγκάρδια ατμόσφαιρα κυριάρχησαν και προσδιόρισαν την ταυτότητα της συγκέντρωσης με την ευκαιρία κοπής της πίτας  του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σάββα Τσιτουρίδη στο «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 05:51

Κ. Κιλτίδης :Αμεσες στοχεύσεις δασικής πολιτικής

Συντάκτης:
 Μετά το πέρας της διημερίδας για την Πολιτική Ανάπτυξης Προστασίας και Διαχείρισης των Δασών, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΒΥ Θεσσαλονίκης, με διοργανωτική ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η τριμελής επιτροπή του Προεδρείου αποτελούμενη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, τον ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Σπύρο Ντάφη και τον Πρόεδρο της σχολής Δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, ανακοίνωσε τα συμπεράσματα και ανέδειξε τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε πολιτικό επίπεδο για τη Δασική Πολιτική.  
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008 05:46

Η αποχή έβλαψε τους Βενιζελικούς

Συντάκτης:
 Ένας στους τέσσερις από όσους ψήφισαν πρόεδρο τον Νοέμβριο προσήλθε στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των 32 συνέδρων από τις οργανώσεις του Κινήματος ενόψει του 8ου Συνεδρίου.
Η μικρή συμμετοχή λοιπόν ήταν η πρώτη νικήτρια των εκλογών καθώς από τους 8.000 ψηφοφόρους του Νοεμβρίου ψήφισαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 1900 μέλη και φίλο του Κινήματος στις 11 κάλπες του νομού.
Η μειωμένη συμμετοχή έβλαψε κυρίως το μέτωπο τω δυνάμεων Βενιζέλου και τούτο αποδείχτηκε μετά την καταμέτρηση και ανάδειξη των συνέδρων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις  των προεδρικών από τους 32 οι 18 πρόσκεινται στον πρόεδρο, οι 12 είναι Βενιζελικοί και οι 2 αδιευκρίνιστοι.