Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:51:31 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

 Προβληματική  είναι η απόφαση του δήμου Κιλκίς να κλείσει με σταθερές και τεράστιες σιδερένιες μπάρες την πρόσβαση κάθε οχήματος στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στο ύψος της πιάτσας των ΤΑΧΙ.
Προβληματική έως επικίνδυνη είναι η πράξη αυτή, γιατί θα μπορούσε μια ή δυο μπάρες να έχουν τη δυνατότητα πρόσκαιρης απομάκρυνσης, ώστε σε έκτακτες καταστάσεις να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης, είτε από ένα ασθενοφόρο είτε από ένα πυροσβεστικό όχημα.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:46

Πλήρες οδικό δίκτυο με ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:
Τα οδικά δίκτυα που προχώρησαν μέσα στο 2007 και αυτά που ο Δήμος Μουριών σχεδιάζει να εντάξει στο νέο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα δώσουν νέες δυνατότητες οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, με την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος ΟΠΑΑΧ, έγιναν τρία σημαντικά οδικά έργα. Το πρώτο αφορούσε την εσωτερική οδοποιία των Μουριών, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, το δεύτερο το δρόμο Σ.Σ. Μουριών μέχρι τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και την πρόσβαση προς το Μπέλλες, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ και το τρίτο την πεζοδρόμηση του δρόμου Σ.Σ. Μουριών μέχρι Αγία Παρασκευή, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος  χορός των Αργοναυτών, που έγινε το Σάββατο 1 Μαρτίου στο κέντρο εκδηλώσεων, «Θέατρο», της πόλης μας.  
Εχέγγυα της τεράστιας αυτής επιτυχίας ήταν η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης από πλευράς συλλόγου, τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά σχήματα και η άρτια λειτουργία του Κέντρου σε εξυπηρέτηση.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης, το κέφι από το τραγούδι και το χορό είχε ανεβεί στο κατακόρυφο, όπως «ανεβαίνει» ο πυρετός στο θερμόμετρο.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:52

Απέναντι στην ΕΛΒΙΕΞ ο δήμος Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Το δήμο Πολυκάστρου θα βρει απέναντί της η εταιρεία ΕΛΒΙΕΞ και όχι μόνο τους έξι δημότες που στοχοποίησε και μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση, με το αιτιολογικό πως στο παρελθόν αντέδρασαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου!
Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου, όπου τέθηκε -εκτός ημερήσιας διάταξης- θέμα συμπαράστασης των έξι δημοτών που μηνύθηκαν από την ΕΛΒΙΕΞ και από τους οποίους η εταιρεία ζητά να καταβάλλουν από 120.000 ευρώ έκαστος για αποζημίωση και να κλεισθούν στη φυλακή για  ένα χρόνο…
Τις θέσεις των έξι δημοτών παρουσίασε ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδης, μηνυθείς και ο ίδιος, διαβάζοντας επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:36

Η Βιβλιοθήκη Κιλκίς με ειδικό εξοπλισμό

Συντάκτης:
 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς διαθέτει πλέον ειδικό εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης ή με απώλεια όρασης.
Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων ( ΤΟ.ΣΥ.Ν ) προβλέπονται από το νέο κώδικα περί δήμων και κοινοτήτων και αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό.
Είναι το καινούργιο, οργανωμένο βήμα εκπροσώπησης της νεολαίας σε κάθε δήμο.
Ενισχύεται έτσι η ενεργός συμμετοχή τους στην αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων στις τοπικές υποθέσεις και σε διαχρονικά προβλήματα που την απασχολούν, όπως η εργασία, η επιχειρηματικότητα, η παιδεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο εθελοντισμός, o ελεύθερος χρόνος τους.
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:26

Ανησυχία εμπόρων για την ακρίβεια

Συντάκτης:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την ανησυχία του για το πρόσφατο «κύμα» ανατιμήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς και δηλώνει πως οι κλάδοι αυτοί δεν αφορούν το εμπόριο που εκπροσωπεί.
Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτεία την λήψη αποτελεσματικών μέτρων τέτοιων, ώστε, όσο γίνεται γρηγορότερα να οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις η εμπιστοσύνη της, με τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας,
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:23

Αφιερωμένη στα παραμύθια η γιορτή του 2ου Δημ. Κιλκίς

Συντάκτης:
 Αφιερωμένη στα παραμύθια θα είναι η γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που διοργανώνετε με τη λήξη του διδακτικού έτους.
Χορηγοί στην εκδήλωση θα είναι η ΚΛΕΕΜΑΝΝ, η ΕΝΙΜΕΧ, το Επιμε-λητήριο και η ΑΤΕ Κιλκίς.
Φέτος η εκδήλωσή επιχειρεί να διεισδύσει σε ένα πολύ αγαπημένο σε όλους κόσμο, τον κόσμο των παιδικών παραμυθιών. Παραμύθια με νόημα και περιεχόμενο, τα οποία συνοδεύονται από ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική με καλλιτέχνες ευαίσθητους και δεξιοτέχνες, με χορευτικά τραγούδια που προβάλλουν τη λαϊκή παράδοση με τρόπο που να ευαισθητοποιεί τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους.
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:19

Οι έμποροι Πολυκάστρου διεκδικούν καλύτερο αύριο

Συντάκτης:
 Η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου στάθηκε μια καλή ευκαιρία για τον πρόεδρό του Γιάννη Αδαμόπουλο να προβάλλει τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το φορέα, ενώπιον των παραγόντων του νομού και της πόλης.
Ο κ. Αδαμόπουλος δεν στάθηκε μόνο στον απολογισμό της πλούσιας δράσης του Συλλόγου, αλλά παρουσίασε και τα αιτήματά και τους στόχους, ζητώντας απαντήσεις από το νομάρχη Β. Μπαλάσκα και το δήμαρχο Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκη.
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 06:16

Ο ΣΕΓΑΣ βραβεύει το Νίκο Σερασκέρη

Συντάκτης:
Με την ανώτατη διάκριση της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου για την τεράστια πολύτιμη και πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό θα βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ ο έφορος κλασσικού αθλητισμού και αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Νίκος Σερασκέρης.