Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 7:38:50 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:22

Στην Πανελλαδική απεργία το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Συντάκτης:
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κύρηξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, και καλεί όλους τους εργαζόμενους - άνεργους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 11:οο π.μ.,  “για να εκδηλώσουν την αντίθεσή μας στα μέτρα εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος που θίγουν κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων”, όπως αναφέρει το Ε.Κ.Κ. “Ο θεσμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί ένα από τα ύψιστα αγαθά του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κόσμου. Γι’ αυτό ζητάμε:
1. Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:21

Η πίτα των ιδιοκτητών Ξένων γλωσσών

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Κιλκίς έκοψε την Βασιλόπιτά του το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008 στον Κήπο Κιλκίς. Εκεί τα μέλη του συλλόγου γευμάτισαν παρέα με εκπρόσωπο της Burlington Books,η οποία και πρόσφερε το δείπνο, την Βασιλόπιτα και το αντίτιμο του φλουριού.
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:20

Απεργία ιδιοκτητών ΑΧΙ στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Σε πανελλαδική κινητοποίηση των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ συμμετείχαν την Τετάρτη και οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ του Κιλκίς. Η απεργία ήταν 24ωρη, ξεκίνησε στις 5 το πρωί της Τετάρτης και έλειξε την ίδια ώρα της Πέμπτης. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε, πως το σωματείο των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ δεν ενημέρωσε ούτε από πριν, ούτε μετά, για τη συμμετοχή στην απεργία και για τα αιτήματα των απεργών, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και για τα δυο.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:35

Μοιραίοι και άβουλοι συμβιβαζόμαστε με τα δεινά

Συντάκτης:
Εδώ  και  περίπου  8  ημέρες  έγινε  μία  τομή  για  μία  ακόμη  φορά  σε  όλη  την  κεντρική  οδό  του  Κιλκίς  την  21  Ιουνίου  προφανώς  για  να  γίνει  κάποια  βασική  υποδομή (άκουσα  για  φυσικό  αέριο). Κατόπιν   σκεπάστηκε  η  τομή,  αλλά  μόνο  με  χώμα  και  δεδομένου  ότι  δεν  έβρεξε  καθόλου,  το  κέντρο  του  Κιλκίς  θυμίζει  αφρικανική  ή  αραβική  πόλη  βουτηγμένη  μέσα  στη  σκόνη.  Κανένας  σεβασμός  στους  πολίτες  που  βγαίνουν  για  τις  δουλειές  τους  και  σε  δέκα  λεπτά  μοιάζουν  με  μυλωνάδες,  καμία  φροντίδα  για  τους  καταστηματάρχες  που  βλέπουν  βιτρίνες,
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:31

Ένταξη στο πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης

Συντάκτης:
Όσοι αγρότες-παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2007 πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς όπου είχαν υποβάλλει και την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ).
Τα σχετικά έντυπα αιτήσεων παρέχονται από την ΕΑΣ και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Φεβρουαρίου 2008. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης είναι τα ακόλουθα:
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:29

Ετήσια συνέλευση και εκδρομές Φεβρουαρίου

Συντάκτης:
Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί, με ημερομηνία πρώτης συγκέντρωσης, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ στο «ΛΟΦΟ».
Σε περίπτωση μη απαρτίας (50%+1 παρόντα ενεργά μέλη του Συλλόγου) η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:28

Τίμησαν τον Χρ. Ντέντα

Συντάκτης:
 O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Καμπάνη σε ειδική τελετή τίμησε τον απερχόμενο Διευθυντή του Γυμνασίου Καμπάνη κ. Χρήστο Ντέντα.
Ο κ. Ντέντας ανέλαβε καθήκοντα του Διευθυντή το 2002 στο Γυμνάσιο Καμπάνη, όταν αυτό λειτουργούσε και με Λυκειακές  Τάξεις και αποχώρησε το Νοέμβριο του 2007, για να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:25

Η πίτα του ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:
Με μια όμορφη εκδήλωση τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ και αντιδημάρχου Πολιτισμού Χρήστου Σπίγκου. Ακολούθησε προβολή βίντεο από τη δράση των καλλιτεχνικών τμημάτων και η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική.
Η τύχη χαμογέλασε στα τμήματα φωτογραφίας και κεραμικής, στα οποία και έπεσαν τα φλουριά από τις πίτες.
Ερωτηματικά και έκρηξη φημών περί ενδεχόμενης αλλαγής πολιτικής στο θέμα της κατασκευής εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη γεννά η καθυστέρηση που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην κατασεκυή των κατοικιών.
Με δική της ευθύνη, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, η δημοτική αρχή δεν απαντά επί μήνες στο αίτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ να σταλούν ορισμένα στοιχεία ιδιοκτησιών στο οικόπεδο όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι εργατικές, ώστε να συνταχθεί το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και να προχωρήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στη δημοπράτηση των 48 κατοικιών που τόσο έχουν ανάγκη οι άστεγοι της περιοχής.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:23

Συνέντευξη ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ από την Αθήνα, Ηλίας Βρεττάκος, για το Ασφαλιστικό-προτάσεις της ΑΔΕΔΥ-εξελίξεις από τη συνάντηση ΑΔΕΔΥ και Υπουργού Απασχόλησης-προτάσεις της Κυβέρνησης.
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 2.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Κιλκίς (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.), με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.