Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:46:55 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Για 25η χρονιά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο “Νότες”  στο Πολύκαστρο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, η γιορτή της τρίτης ηλικίας, από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Οι Ακρίτες”. Την εκδήλωση αγκάλιασαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα από αντίστοιχες εκδηλώσεις του 1986-89-90, γεγονός που εντυπωσίασε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:02

Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων

Συντάκτης:
 Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο.
Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Επιτροπή Συντονισμού Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Κιλκίς. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς σε αυτήν παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, ο Αντινομάρχης Κιλκίς Αν. Αμανατίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γουμένισσας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων. Στην εκδήλωση απέστειλαν, επίσης, χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κιλτίδης και ο βουλευτής του Νομού κος Τσιτουρίδης.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που αφορούν σε προτάσεις σχετικά με τον συζητούμενο “Καποδίστρια ΙΙ”, ο δήμαρχος κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Κιλκίς, συζητήθηκε το θέμα του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Η συζήτηση έγινε κυρίως ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:56

Ζητήσαμε νευρολόγο. Εμείς δεν προσλαμβάνουμε

Συντάκτης:
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδης, ευαίσθητος όπως πάντα σε κάθε δημοσίευμα που αφορά στο ίδρυμα που διοικεί, απέστειλε την ακόλουθη απάντηση σε καταγγελία του κ. Αριστείδη Παρασκευαϊδη.
“Σχετικά με το ως άνω δημοσίευμα, σας επισημαίνω τα κάτωθι:
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:52

ΠΑΟ καλεί ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Συντάκτης:
Όλα είναι έτοιμα για τη συμμετοχή της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς σε ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην Κατερίνη στα πλαίσια της συνεργασίας της αθηναϊκής ΠΑΕ με ομάδες της Βορείου Ελλάδος. Ο Αλέξανδρος θα συμμετέχει με δυο τμήματα παίδων και ένα junior. Το τουρνουά θα διεξαχθεί παρουσία του τεχνικού team της ΠΑΕ ΠΑΟ, καθηγητών των ΤΕΦΑΑ Σερρών καθώς και του Σπύρου Λιβαθηνού, προέδρου των Πρασίνων Ακαδημιών.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:51

Σε αγώνα πυγμαχίας αθλητές του Α.Σ. “Η ΤΟΛΜΗ”

Συντάκτης:
Με επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες πυγμαχίας (πραβατζή) στο Παλέ Ντε Σπορ Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2007.
Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και το επίπεδο στους έμπειρους υψηλό και καλό στους αθλητές-αθλήτριες με λίγους αγώνες.
 Καταιγιστική είναι η δράση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς. Οι άνδρες της προσέθεσαν μια ακόμη επιτυχία, στις πολλές του τελευταίου χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνεχόμενα και πολλαπλά χτυπήματα στον χώρο της καλλιέργειας και του ναρκοεμπορίου προκαλούν τα θετικά σχόλια της κοινής γνώμης και τον απεριόριστο σεβασμότων πολιτών προς τους  άνδρες της ΟΔΝ και το κοινωφελέστατο έργο τους.
 Ετος επάρκειας και υγιεινής του πόσιμου νερού χαρακτηρίζει το 2008 η νέα δημοτική αρχή Ευρωπού, γι’ αυτό και το τεχνικό πρόγραμμα για την εκτέλεση έργων κατά το 2008 σηματοδοτείτε από τέσσερα σημαντικά έργα που έχουν να κάνουν με την ύδρευση: Οι κατασκευές δυο νέων δεξαμενών ύδρευσης σε Αγιο Πέτρο και Τούμπα,, η κατασκευή νέου αγωγού σύνδεσης της γεώτρησης με τη δεξαμενή του Αγίου Πέτρου (μήκους 1500 μέτρων) και η ανόρυξη νέας γεώτρησης στον Ευρωπό.
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:54

Τίμησαν το Γυμνασιάρχη Αντώνιο Μπερεδήμα

Συντάκτης:
Κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του Χέρσου, ο Δήμαρχος Χέρσου κ. Ανθρακίδης Χρήστος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χέρσου τίμησε τον, επί σειρά ετών, Γυμνασιάρχη Χέρσου κ. Μπερεδήμα Αντώνιο, με αφορμή τη συνταξιοδότησή του, προσφέροντας του μια αναμνηστική εικόνα της Παναγίας.
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007 12:52

Νέοι ποδηλάτες στο Βιολογικό Κιλκίς

Συντάκτης:
 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο ποδηλατικός περίπατος στην πόλη του Κιλκίς, που οργανώθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., τη Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ. και τους εθελοντές του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.  
Οι ποδηλάτες πέρασαν από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου - Παύλου Μελά – 21η Ιουνίου – Πολυτεχνείου – Εθν. Αντίστασης – Προφήτη Ηλία και κατέληξαν στον Βιολογικό Καθαρισμό. Στο τέλος της διαδρομής πραγματοποιήθηκε κλήρωση η οποία ανέδειξε  τους 3 νικητές: Βασιλειάδης Γιώργος – Σιδηρόπουλος Αλέξης – Ποζίδης Παύλος, οι οποίοι και παρέλαβαν από ένα ποδήλατο αξίας 265 _.