Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:48:21 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σύσκεψη με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα οργανώθηκε στο Δημαρχείο Ευρωπού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευθύμιος Κουρτζανίδης, η ειδική σύμβουλος Μακρίνα Ησαηλίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταφύλης Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι των γυναικών από κάθε οικισμό του Δήμου.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:22

Γ. Φλωρίδης : Εξοδος απότην κρίση

Συντάκτης:

Ομιλία Γιώργου Φλωρίδη, μέλους Εθνικού Συμβουλίου στην Εθνική Συνδιάσκεψη .

Αυτές τις περίπου πενήντα μέρες, τις πολύ διδακτικές μέρες για όλους μας, συνάντησα και πιστεύω ότι συναντήσαμε όλοι τις δύο όψεις του ΠΑΣΟΚ. Συναντήσαμε το μικρό ΠΑΣΟΚ των αλληλοκατηγοριών, το μικρό ΠΑΣΟΚ των προσωπικών αντιδικιών, το μικρό ΠΑΣΟΚ της πόλωσης, το μικρό ΠΑΣΟΚ των απειλών, το μικρό ΠΑΣΟΚ των διαγραφών, το μικρό ΠΑΣΟΚ των τηλεοπτικών παραθύρων. Συναντήσαμε επίσης και την όψη του μεγάλου ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, που συζητά, που αναζητά, που προβληματίζεται. Είναι το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας αυτό, είναι το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να αναδείξουμε τη 12η Νοεμβρίου.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:10

Στη Βαρσοβία ο Κιλτίδης

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 5η Υπουργική Διάσκεψη για την προστασία των Δασών στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου.
 Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός πραγματοποιεί ο εκδοτικός μας οργανισμός, που στέγασε πλέον και λειτουργεί την τυπογραφική του μονάδα σε ιδιόκτητο κτίριο.
Η ολοκληρωμένη μονάδα βρίσκεται εντός του οικισμού Μεταλλικού και επί του εθνικού οδικού δικτύου, με το κτίριο των 200 τ.μ. να έχει τον προσανατολισμό του προς τον οικισμό.
Για 25η χρονιά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο “Νότες”  στο Πολύκαστρο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, η γιορτή της τρίτης ηλικίας, από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Οι Ακρίτες”. Την εκδήλωση αγκάλιασαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα από αντίστοιχες εκδηλώσεις του 1986-89-90, γεγονός που εντυπωσίασε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:02

Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων

Συντάκτης:
 Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο.
Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Επιτροπή Συντονισμού Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Κιλκίς. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς σε αυτήν παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, ο Αντινομάρχης Κιλκίς Αν. Αμανατίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γουμένισσας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων. Στην εκδήλωση απέστειλαν, επίσης, χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κιλτίδης και ο βουλευτής του Νομού κος Τσιτουρίδης.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που αφορούν σε προτάσεις σχετικά με τον συζητούμενο “Καποδίστρια ΙΙ”, ο δήμαρχος κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Κιλκίς, συζητήθηκε το θέμα του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. Η συζήτηση έγινε κυρίως ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:56

Ζητήσαμε νευρολόγο. Εμείς δεν προσλαμβάνουμε

Συντάκτης:
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδης, ευαίσθητος όπως πάντα σε κάθε δημοσίευμα που αφορά στο ίδρυμα που διοικεί, απέστειλε την ακόλουθη απάντηση σε καταγγελία του κ. Αριστείδη Παρασκευαϊδη.
“Σχετικά με το ως άνω δημοσίευμα, σας επισημαίνω τα κάτωθι:
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:52

ΠΑΟ καλεί ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

Συντάκτης:
Όλα είναι έτοιμα για τη συμμετοχή της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς σε ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην Κατερίνη στα πλαίσια της συνεργασίας της αθηναϊκής ΠΑΕ με ομάδες της Βορείου Ελλάδος. Ο Αλέξανδρος θα συμμετέχει με δυο τμήματα παίδων και ένα junior. Το τουρνουά θα διεξαχθεί παρουσία του τεχνικού team της ΠΑΕ ΠΑΟ, καθηγητών των ΤΕΦΑΑ Σερρών καθώς και του Σπύρου Λιβαθηνού, προέδρου των Πρασίνων Ακαδημιών.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:51

Σε αγώνα πυγμαχίας αθλητές του Α.Σ. “Η ΤΟΛΜΗ”

Συντάκτης:
Με επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες πυγμαχίας (πραβατζή) στο Παλέ Ντε Σπορ Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2007.
Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και το επίπεδο στους έμπειρους υψηλό και καλό στους αθλητές-αθλήτριες με λίγους αγώνες.