Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:21:00 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 12:30

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κορομηλιά

Συντάκτης:

Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 11 το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου σε χορτολιβαδική έκταση έξω από τον οικισμό και βορειανατολικά της Κορομηλιάς.

Συνελήφθη την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δοχεία, τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ή «Ελαιόλαδο», τα οποία περιείχαν λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης.

Είναι δεδομένο ότι το φαγητό υπεισέρχεται στην ταξιδιωτική εμπειρία με διαφόρους τρόπους. Η προσφορά καλής κουζίνας αποτελεί απόλαυση, εμπειρία, τμήμα της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου και συνεπώς, μια σημαντική πηγή ικανοποίησης για κάθε επισκέπτη, ανεξάρτητα εάν έχει ή δεν έχει κάποιο ειδικό ενδιαφέρον για τη γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταναλωτών που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την τοπική γαστρονομία, χωρίς απαραίτητα αυτό να αποτελεί το κύριο ταξιδιωτικό τους κίνητρο. Σε πρόσφατη έρευνα καταγράφεται ότι το 82,2% θεωρεί τη γαστρονομία κυρίαρχο στοιχείο του brand – εικόνας ενός προορισμού ενώ είναι ο 2ος λόγος επιλογής προορισμού.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη (25-06), την Τετάρτη (26-06)  σε περιοχές του Κιλκίς την Πέμπτη (27-06)  και συγκεκριμένα:

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 11:53

Τιμή στους Ήρωες της Μάχης του Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας γιόρτασε σήμερα η πόλη του Κιλκίς την

111η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς, κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στους ήρωές της που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την ελευθερία της. Η θυσία του αίματος χιλιάδων πεσόντων του ελληνικού στρατού στη Μάχη του Κιλκίς ανέκοψε τον βουλγαρικό αναθεωρητισμό και έκρινε τη νικηφόρα έκβαση του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Το 2ο Πολυεθνικό Τάγμα των Επιχειρησιακών Εφεδρειών, που αποτελείται από την Πολυεθνική Διοίκηση με αντίστοιχο επιτελείο, το οποίο συγκροτείται με προσωπικό από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και του οποίου τη Διοίκηση μέχρι το Δεκέμβριο 2024 έχει η Χώρα μας, αναχώρησε για το Κόσσοβο.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 21:39

Το Κιλκίς τίμησε τους ήρωες της απελευθέρωσής του

Συντάκτης:

Τα υπέροχα παιδιά του Κιλκίς, τα αξιόμαχα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» και αντιπροσωπεία του αδελφού Δήμου Λατσιών της Κύπρου, τίμησαν με την παρέλασή τους την 111η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.

Ανήμερα της 21ης Ιουνίου 1913, στις 10:30 το πρωί η γαλανόλευκη κυμάτιζε στο ερειπωμένο από τα συντρίμμια του πολέμου Κιλκίς….

Η νικητήρια έκβαση της επικής Μάχης του Κιλκίς έχει σφραγίσει  τη νεότερη ιστορία της πόλης μας, της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-6-2024)

Με εύλογη συγκίνηση και αγαθές ελπίδες προπέμψαμε για την “ποθεινή πατρίδα” άλλον έναν “άνθρωπο του Θεού”, μια δούλη και διδακτή Θεού, την αοίδιμη Μαρία Τσολάκη, μεγάλη ευεργέτιδα της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γουμενίσσης -Γρίβας, και κατ᾽ επέκταση της Μητροπόλεώς μας, εμού δε φύλακας άγγελος περισπούδαστος όπως και πλείστων αναγνωστών της αποκαταστάσεως του εξαισίου ιστορικού τους.