Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 12:56:46 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 11:37

Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας για την 28η Οκτωβρίου

Συντάκτης:

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποστέλλει μηνύματα εθνικής ομοψυχίας και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Το ιστορικό ΟΧΙ στους Ιταλούς, ήταν το ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού κατά του φασισμού και του ναζισμού, ενός λαού που γνωρίζει πολύ καλά πως κερδίζονται οι σκληρές μάχες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς χαιρετίζει και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Κιλκίς, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα και  δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας, με αφορμή την αιφνίδια αναστολή εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, με μοναδικό γνώμονα την υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα των γονέων και των μαθητών για την ασφαλή μεταφορά τους, για την άμεση αντιμετώπιση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την διακοπή σχολικών δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών/τριών από και προς τα σχολεία τους στην Π.Ε. Κιλκίς, τα οποία δεν πραγματοποιούνται γιατί έχουν κηρυχθεί ως άγονα. Οι εργαζόμενοι γονείς ενημερώθηκαν στις 11/10 ότι από την επομένη διακόπτονται οι μεταφορές των παιδιών τους επ αόριστον.

Όπως μας ενημερώνει η ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας (!) στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στο Κιλκίς, θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νικόλαος Μηλαπίδης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά  στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που οργανώνουμε από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 6:30μμ στην Πλατεία Ειρήνης  και «να βροντοφωνάξουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

Άλλες δύο ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τα παιδιά για

να χαίρονται σε ασφαλείς χώρους και με νέο εξοπλισμό το παιχνίδι.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 17:30 ο Δήμαρχος Κιλκίς ΔημήτρηςΚυριακίδης

Για την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου μετατίθεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς, εξαιτίας της επίσημης αργίας της 28ης Οκτωβρίου, ημέρας εορτασμού της εθνικής μας επετείου.

 Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς σε συνεργασία με την  1η Τ.ΟΜ.Υ. Κιλκίς και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κιλκίς, τίμησαν και φέτος σε κλίμα γιορτής, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, 25η Οκτωβρίου,  στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.

Επαγγελματίες υγείας καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς  ενημέρωσαν τους πολίτες  για τη σημασία της πρόληψης στη νόσο αυτή ,περιγράφοντας τη μέθοδο της αυτοεξέτασης μαστού, καθώς και τη σπουδαιότητα  του έγκαιρου προσυμπτωματικού  ελέγχου ανά ηλικία ετησίως.

Με αφορμή το πρόσφατο συλλαλητήριο που οργάνωσαν η Κίνηση Πολιτών και ο Δήμος Παιονίας για την αναγκαιότητα κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο τμήμα της ΠΑΘΕ Πολυκάστρου – Χαλάστρας οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Χήτας κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ζητώντας να μάθουν αν προτίθενται να προχωρήσουν σε ενέργειες ώστε τα τμήματα της ΠΑΘΕ προς Ευζώνους να καταστούν ασφαλή.

Τα υπουργεία μεταβίβασαν το ερώτημα στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό κι εκείνη απάντησε αραδιάζοντας όλα τα μέχρι τώρα γνωστά και επί της ουσίας δήλωσε αναρμοδιότητα. Ή μάλλον άγνοια περί του τι και πότε πρόκειται να γίνει. Αφού η αρμοδιότητα ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ! Το οποίο δεν φρόντισε κανείς ερωτώμενος υπουργός να ρωτήσει!

Ιδού το πλέον διαφωτιστικό τμήμα της απάντησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και τα συμπεράσματα δικά σας. Όπως και το κυβερνητικό «δούλεμα»:

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές και μαθήτριες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ALPHA BANK για την χορηγία τεχνολογικού εξοπλισμού, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.