Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 10:45:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-11-2023)

Στα βήματα του Τσακαλώτου καθώς αποχωρεί πρώτη από τα στελέχη του ν. Κιλκίς η Ειρήνη Αγαθοπούλου αν και η αποχώρησή της συνδέθηκε με το «Κίνημα» των έξι συν έξι της Έφης Αχτσιόγλου.

Η πρώην βουλευτής άνοιξε πρώτη την πόρτα  και αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη υπογράφοντας το κείμενο των 57 μελών της Κεντρικής Επιτροπής (δημοσιεύεται στη σελίδα 7) τα οποία αποχωρούν μαζικά ως κίνηση των Έξι συν έξι» της κ. Έφης Αχτσιόγλου.

Η εταιρεία Μακεδονικές Πρωτεΐνες Α.Ε. με έδρα το Κιλκίς, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Γαλακτοκομικών επιθυμεί να προσλάβει για πλήρη απασχόληση στο εργοστάσιο άτομα για θέσεις της παραγωγής.

Αποστολή βιογραφικών στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύσκεψη συγκαλεί για την  Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα τη συντήρηση του δρόμου – καρμανιόλα Πολύκαστρο-Χαλάστρα (ΠΑΘΕ).

Στη σύσκεψη κλήθηκε η κατά νόμο υπεύθυνη για την κατάσταση του δρόμου ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. η οποία αποδείχθηκε αρμόδια να εισπράττει το αντίτιμο των προ πενταετίας επιβληθέντων διοδίων και αναρμόδια να αξιοποιεί υπέρ της συντήρησης του δρόμου ελάχιστο έστω τμήμα των εκατομμυρίων που εισέπραξε μέχρι τώρα.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-11-2023)

«Εν αρχή ην ο σπόρος». Ή καλύτερα οι σπόροι: της βιωσιμότητας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της εμπειρίας που έχει η Nestle Ελλάς στον καφέ. Αυτοί είναι οι σπόροι που καλλιέργησαν τη συνεργασία της εταιρείας με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Staramaki, που καινοτομεί δημιουργώντας καλαμάκια από το ίδιο το φυσικό στέλεχος των σιτηρών. Μια συνεργασία που μετρά ήδη τρία χρόνια και περιλαμβάνει την παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικού εξοπλισμού και ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 13:13

Δωρεάν Wi -Fi σε δέκα σημεία του Δήμου Παιονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι δημότες της Παιονίας  αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δέκα σημεία   του δήμου  ένεκα  της συμμετοχής του Δήμου Παιονίας  στο συγχρηματοδοτούμενο έργο ‘’WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο’’ το οποίο υλοποιεί  η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στις 16 Νοεμβρίου επισφραγίστηκε η δράση με Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν   ο Δήμαρχος Παιονίας  Κώστας Σιωνίδης και οι εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος ‘’Ψηφιακός Μετασχηματισμός’’ και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που είναι ο κύριος έργου.

Το Μνημόνιο αποτελεί συμφωνία – πλαίσιο και  προβλέπει την παροχή ψηφιακών αγαθών που θα παρασχεθούν  μέσω WiFi (Hotspots) σε επιλεγμένους υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Οι ανάδοχοι των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων θα αναλάβουν την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση των περιοχών ασύρματης πρόσβασης (access points, κεραίες, εργασίες εγκατάστασης κ.α.) στα ακόλουθα σημεία:

Ζητείται άτομο ή ζευγάρι για εργασία σχετικά με την καθαριότητα και φροντίδα των αλόγων (Σταβλιτης) με δυνατότητα διαμονής στο Αγρόκτημα Ράντσο Κιλκίς. Πληροφορίες: 6976993221, Σωτήρης Πατσιούρας

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή Χωρύγι, Βαφειοχώρι, Καστανιές μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 24-11-2023 Παρασκευή από ώρα 07.30 έως 08-00 & 11.00 έως 11.30.

Τριετή παράταση της παραχώρησης κατά χρήση του δημοτικού οικοπέδου των δυόμισι στρεμμάτων στο ΤΑΧΔΙΚ για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου ζήτησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς η αρχική παραχώρηση δεν αρκεί για να κατασκευαστεί το Μέγαρο καθώς «κόλλησε» λόγω Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζαμε για την εμπλοκή αλλά τώρα πλέον την ανακοινώνει και επισήμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Δικαστικό του Κιλκίς μαζί με των Σερρών και της Έδεσσας είναι στην ίδια εργολαβία με την ανακατασκευή του Δικαστικού της Θεσσαλονίκης. Η οποία θα γίνει εν λειτουργία και ακόμα στη συμπρωτεύουσα δεν έχουν καταλήξει πως θα γίνει αυτό, που θα μεταφερθούν κάποιες υπηρεσίες- λειτουργίες κ.ο.κ.