Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 8:59:07 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς ανέλαβε την πρωτοβουλία εκπόνησης μελέτης τουριστικού μάρκετινγκ και στρατηγικής ανάπτυξης της τουριστικής ταυτότητας του ν. Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των κρίκων της τουριστικής αλυσίδας σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις δυνατότητες ανάδειξης του ν. Κιλκίς ως τουριστικού προορισμού είναι όχι μόνο χρήσιμες αλλά και απαραίτητες.

Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μπήκε οδηγός στην ΠΑΘΕ, στην περιοχή Πολυκάστρου, πολύ κοντά στο σημείο όπου πριν από λίγο καιρό είχαμε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς από το αυτοκίνητο και δεκάδες τραυματίες από το λεωφορείο που συγκρούστηκαν.

Το περιστατικό έγινε ακριβώς μπροστά στα ΕΚΟ ΠΛΑΖΑ, εκεί όπου την Κυριακή θα διαμαρτυρηθούν φορείς και κάτοικοι της Παιονίας για το άθλιο και αιματοβαμμένο οδικό τμήμα της ΠΑΘΕ, από το Πολύκαστρο μέχρι την Χαλάστρα.

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 09:41

Εν κόλποις δικαίων ο Ευάγγελος Κολιούσκας

Συντάκτης:

Ένα επίλεκτο και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της κοινωνίας του Κιλκίς, ο Ευάγγελος Κολιούσκας, 78 ετών, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και σύμπασα την κοινωνία του Κιλκίς.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 1/10/2023 έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης σ’ ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Κιλκίς από τις 7:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. 

Τις σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπογραμμίζει -σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ζητώντας την αποζημίωση των παραγωγών.

Συνελήφθη τη Δευτέρα (25 Σεπτεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

«Κατά την εκκλησιαστικήν αντίληψιν υπάρχουν τρεις βαθμοί πνευματικής καταστάσεως του ανθρώπου: η υπερφυσική κατάστασις, η φυσική και η παρά φύσιν ή εναντίον της φύσεως. Η παρθενία και η μοναχική σωφροσύνη, εννοούμεναι ως δωρεαί της χάριτος, ανήκουν εις την πρώτην κατάστασιν. Εις την δευτέραν κατάστασιν κατατάσσεται ο ευλογημένος γάμος. Πάσα άλλη μορφή σαρκικής ζωής είναι πνευματικώς ή κατωτέρα ή παρά φύσιν… Ο καθηγιασμένος γάμος, ο πειθαρχημένος, ο χωρίς διαστροφήν, διατηρεί τον άνθρωπον φυσικώς και ηθικώς, ενώ πάσα άλλη μορφή σαρκικής απολαύσεως, έστω και υπό ονειρώδη μόνον μορφήν, διαφθείρει ολόκληρον τον άνθρωπον, ήτοι την ψυχήν και το σώμα» (αρχιμ. Σωφρονίου, “Άσκησις και Θεωρία (περί των βάσεων της ορθοδόξου ασκήσεως)”, εκδόσεις Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας, σ. 62).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους μας Θωμαϊδη Αναστασίου, σε συνεδρίαση που έγινε την  Παρασκευή 15-09-2023, αποφάσισε ομόφωνα:

Α)1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ποντιακού Συλλόγου Γουμένισσας σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17.30 στο καφέ Αντίδοτο στη Γουμένισσα.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (ΟΣΚ) πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα, που απευθύνονταν στα μέλη του αλλά και σε όλους τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας,  το Σάββατο  23.9.2023, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Habitat.

Η  Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την  Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος (ΕΟΕΧΣ).