espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 8:14:37 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πάνε μήνες αφότου παρουσιάσαμε εν σπέρματι τη μεγάλη είδηση: Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Δασαρχείο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν το σημαντικότερο έργο της πόλης: την προστασία και αναβάθμιση του Λόφου του Αγίου Γεωργίου και τη λειτουργική διασύνδεσή του με την καθημερινότητα των κατοίκων του.

 
 
 
 

Επιπλέον 2.313 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 30 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 15.348. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 361 ασθενείς, εκ των οποίων οι 319 (88,37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Στο Δήμο Κιλκίς άξιζε και με το παραπάνω η περιοδεία της κινητής μονάδας εμβολιασμού του ΕΟΔΥ. Στην Παιονία είτε πήγε είτε όχι εν και το αυτό. Δεν προσήλθε ουδείς κάτοικος να εμβολιαστεί στην Αξιούπολη.

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, Σαββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κιλκισίου Βαρθολομαίου.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, παρουσία τοπικών αρχόντων, κλήρου και λαού.

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, Σαββατο 16 Οκτωβρίου 2021 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κιλκισίου Βαρθολομαίου.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, παρουσία τοπικών αρχόντων, κλήρου και λαού.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.665 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 689.896 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στην μονάδα 2 covid που στεγάζεται στην Τρίτη Πτέρυγα νοσηλεύονταν 15 ασθενείς. Και έγινε αυτό που φοβούνταν όλοι. Μέσα σε λίγη ώρα το απόγευμα και το βράδυ εισάχθηκαν για νοσηλεία άλλοι έξι ασθενείς. Η μονάδα στα όρια της καθώς ακριβώς 21 ασθενείς μπορεί να υποδεχθεί, όπως κατ’ επανάληψη ενημερώσαμε.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.601, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 687.278 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου 2021, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Αγρίνιο, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε 14 αγώνες από το Challenge Cup της Σκωτίας, τη League One και τη Νational League της Αγγλίας και με 1 ευρώ κέρδισε 9.886,11 ευρώ.

Θεοφιλέστατε Εψηφισμένε Μητροπολίτα,

με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκλογή σας ως Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου.

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις.