Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:13:23 πμ
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 12:17

Παιονία: Ημέρα Εθνικής Ανάτασης η 111η επέτειος της απελευθέρωσης

Στις 23 Οκτωβρίου, η Παιονία γιόρτασε την επέτειο των 111 ετών από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό. Αυτή η σημαντική επέτειος τιμάται κάθε χρόνο με εορταστικές  εκδηλώσεις, παρελάσεις και λειτουργίες, υπογραμμίζοντας την εθνική ταυτότητα των κατοίκων και την αγάπη τους για την ελευθερία.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Γουμένισσας, επίκεντρο του εορτασμού, τελέστηκε Θεία Λειτουργία  με τον Μητροπολίτη Δημήτριο να χοροστατεί. Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν από την τοπική κοινότητα, από τα σχολεία και τις στρατιωτικές μονάδες. Πολιτικοί αντιπρόσωποι έδωσαν το παρόν υπογραμμίζοντας τη σημασία της επετείου και την αξία της ελευθερίας. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,ο αντιδήμαρχος Αθανάσικος Τζούρτζος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών κ.α .

Η γιορτή αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους να ενωθούν και να ανανεώσουν τη δέσμευσή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής ενότητας.

Οι εκδηλώσεις της επετείου αυτής αποδεικνύουν ότι η ιστορία και η παράδοση συνεχίζουν να έχουν σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων, καθώς μας υπενθυμίζουν τις αξίες που πρέπει να προστατεύουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές.