Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:27:47 πμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:30

Πανελλαδική στάση εργασίας δημοσίων υπαλλήλων


Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς αναφέρει:      
«Στις 8 Ιουλίου ψήφισε τις γενικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, στις 15 Ιουλίου ψηφίζει την εξειδίκευση για το Δημόσιο. Η Κυβέρνηση, παρά την αντίθεση της κοινωνίας και τους αγώνες των εργαζομένων, εμμένει στις αντιασφαλιστικές και τις αντεργατικές της επιλογές, με στόχο να μην αφήσει τίποτα όρθιο και να κατεδαφίσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με το Αντιασφαλιστικό  Νομοσχέδιο που ψηφίζει στη Βουλή, η Κυβερνητική πλειοψηφία, οδηγεί πλέον τον ελληνικό λαό και ειδικά τη νέα γενιά σε ένα αβέβαιο μέλλον.
Μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του 13ου  και 14ου  μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, η Κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση, καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους τα οδηγεί σε διάλυση. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, δεν θα αυξήσει τις εισφορές και δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά γίνονται τα ακριβώς αντίθετα.
Με τις επιλογές της Κυβέρνησης:
Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις μέσα από τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών όχι με βάση τον τελευταίο μισθό ή της πενταετίας που ισχύει σήμερα, αλλά με βάση όλο τον εργάσιμο βίο και την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ.
Περιορίζεται και προοπτικά καταργείται η συμμετοχή του Κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη.
Αυξάνονται τα χρόνια εργασίας από 35 σε 40.
Αυξάνονται τα όρια ηλικίας ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μητέρες ανηλίκων οι  οποίες επιβαρύνονται ακόμη και με 15 χρόνια παραμονής στην υπηρεσία.
Η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανέναΤαμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το Κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα. Με τις επιλογές αυτές το Τ.Π.Δ.Υ., το Μ.Τ.Π.Υ. που ήδη παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα αλλά και το Τ.Ε.Α.Δ.Υ., οδηγούνται σε διάλυση και οι εισφορές που έχουμε καταβάλλει για 30 και 35 χρόνια είναι στον αέρα.
Από 1/1/2011 εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι του Δημοσίου στο ΙΚΑ.  Οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της Κυβέρνησης θα είναι δραματικές για ΟΛΟΥΣ.  Για τους ήδη συνταξιούχους, γι’ αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους.
Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές ιδιαίτερα για τους νέους, για τους  οποίους η Κυβέρνηση λέει ότι κόπτεται και οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα.
Για τους συνταξιούχους και όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα,  που θα δουν τα πενιχρά εισοδήματά τους, να μειώνονται ακόμη περισσότερο, μέσα από την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ, με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με το πάγωμα και την μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, που θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι  συντάξεις μας θα μειωθούν δραματικά και θα γίνουν προνοιακά επιδόματα.
Μπροστά στο στόχο να περάσει η Κυβέρνηση τις αντιλαϊκές επιλογές της, για τις οποίες δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση, προωθεί ρυθμίσεις που έρχονται σε σύγκρουση ακόμη και με το Σύνταγμα και τις Σ.Σ.Ε.
Οι εργαζόμενοι με τους μαζικούς αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε μια πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματά μας προς όφελος των οικονομικά  ισχυρών και οδηγεί την οικονομία σε νέα ύφεση».