Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:58:23 μμ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 18:07

Παραφωνίες και παραίτηση Κέζου στη Γουμένισσα

kezou


Ύστερα από οχτώ μήνες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποφάσισε να αντικαταστήσει τα διορισμένα μέλη των διοικήσεων στα δυο νοσοκομεία του νομού. Αλλά ακόμα και αυτήν την απλή διοικητική πράξη σε θέσεις που δεν είναι αμειβόμενες κατόρθωσε να την καταστήσει θρίλερ. Το ενδιαφέρον είναι ότι από την παραφωνία που εκδηλώθηκε στη Γουμένισσα το μοναδικό θύμα αποδείχτηκε η κομματική οργάνωση καθώς υπέβαλε την παραίτησή της η γραμματέας της Τ.Ο. Αντωνία Κέζου.
Οι διορισμοί
Με απόφαση του υπουργείου υγείας λοιπόν τοποθετούνται στις διοικήσεις τα τρία διορισμένα μέλη ως εξής
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς διορίζονται οι κ. Στέφανος Μάλγαρης, Γεωργία Ζαφειριάδου, Κυριακή Ανδριανάκη.
Οι παραπάνω καταλαμβάνου τις θέσεις στις οποίες ειχαν διοριστεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, Χαράλαμπος Ιακωβίδης και Αμαλία Καλπάκα.
Στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Γουμένισσας διορίζονται οι κ. Ευθύμιος Κουρτζανίδης, Γιώργος Μουρτετζίκογλου, Δημήτριος Περπερίδης
Οι τρεις καταλαμβάνουν τις θέσεις των κ. Γιώργου Τρέγκα, Χαράλαμπου Τουλκερίδη και Ζουμπουλίας Τραχανίδη, τους οποίους είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η παραφωνία
Ο λόγος που οδήγησε την κ. Αντωνία Κέζου να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα της Τ.Ο. Γουμένισσας του ΠΑΣΟΚ σχετίζεται με το ιστορικό ου προηγήθηκε της απόφασης διορισμού των τριών προαναφερθέντων μελών στο δ.σ. του νοσοκομείου.
Αρχικά λοιπόν διαμηνύθηκε στον κ. Πέτρο Βαβάμη ότι θα διοριστεί στο δ.σ. και μάλιστα έγινε και ταυτοποίηση τω στοιχείων του πριν υπογραφεί η απόφαση.
Άγνωστο με τίνος παρέμβαση τροποποιήθηκε η τριάδα των διορισμένων νέων μελών και αντί του κ. Βαβάμη επιλέχθηκε ο κ., Δημήτριος Περπερίδης.
Η απόφαση προκάλεσε πικρία στη Γουμένισσα σε μια εποχή μάλιστα που η ιστορική κωμόπολη υπέστη μια τεράστια ήττα με την απώλεια της έδρας στο νέο δήμο Παιονίας. Αποτέλεσμα του κλίματος αυτού ήταν η παραίτηση της κ. Κέζου.

Στον Οργανισμό
Πιστοποίησης
Σίτου ο Σ. Τσολάκης
Στην σημαντική για το σιτοπαραγωγικό ν. Κιλκίς θέση του προέδρου του Οργανισμού Πιστοποίησης Σίτου τοποθετήθηκε ο κ. Σάββας Τσολάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή ελήφθη την περασμένη εβδομάδα.